Οι αυξήσεις και το καλοκαιρινό δρομολόγιο! Τα αιτήματα δυο Συλλόγων και της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ προς τον. υπ. Ναυτιλίας

Οι αυξήσεις και το καλοκαιρινό δρομολόγιο! Τα αιτήματα δυο Συλλόγων και της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ προς τον. υπ. Ναυτιλίας

Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ

Σύλλογος Εν Ελλάδι Κασίων

Πειραιάς, 1/7/2022

Θέμα: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρπάθου – Κάσου
Προς: Υπουργό Ναυτιλίας κ΄ Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της από 4/6/22 επιστολής μας και λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα δεδομένα και από την προχθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι εξακολουθούν να υφίστανται τα σοβαρότατα προβλήματα που αφορούν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας της Καρπάθου και της Κάσου.

Με την βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεστε την αγωνία μας, ώστε να μην χαθεί εντελώς και η φετινή καλοκαιρινή περίοδο, ζητάμε να εξετάσετε άμεσα την δυνατότητα ικανοποίησης των ακόλουθων αιτημάτων:

α. Την μείωση του κόστους εισιτηρίων του Ε/Γ – Ο/Γ ΟΛΥΜΠΟΣ, εφόσον αναλάβει την εκτέλεση των δρομολογίων που συνδέει τα νησιά μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τιμές για το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΣΟΣ από τις ιστοσελίδες των εταιρειών την 30/6:

Ε/Γ – Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ 254€ (για δίκλινη εξωτερική καμπίνα και μικρό ΙΧ όχημα, με έκπτωση εάν γίνει κράτηση μετ΄ επιστροφής)

Ε/Γ – Ο/Γ ΟΛΥΜΠΟΣ 368€ (για δίκλινη εσωτερική καμπίνα και μικρό ΙΧ όχημα, ενώ δεν προβλέπεται έκπτωση εάν γίνει κράτηση μετ΄ επιστροφής)

β. Την επίσπευση έναρξης εκτέλεσης του δρομολογίου ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟΣ – ΚΑΡΠΑΘΟΣ – ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟΣ, που αρχικά προβλεπόταν να αρχίσει την 13/6 και εάν ισχύσει η πιο πρόσφατη ανακοίνωση, θα αρχίσει την 15/7, δηλαδή με καθυστέρηση μεγαλύτερη από ένα μήνα, από την αρχική πρόβλεψη. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να επιμηκυνθεί κατά το δυνατό η τουριστική περίοδος των νησιών μας, ζητάμε την επιμήκυνση του δρομολογίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου 2022.

Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνηση με γνώμονα τον κοινό μας στόχο, την καλύτερη δυνατή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας.

Ο Πρόεδρος

της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων

Γιάννης Φραγκούλης

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων

Γιάννης Καραϊτιανός

Ο Πρόεδρος

του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων

Μίνος Κομνηνό

Κοιν: 1. Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη
2. Υφυπουργό ΥΝΑΝΠ κ. Κ. Κατσαφάδο
3. ΓΓ ΥΝΑΝΠ Κ. Ευ. Κυριαζόπουλο
4. ΓΓ ΥΝΑΝΠ κ. Εμμ. Κουτουλάκη
5. Βουλευτές Δωδεκανήσου
6. Περιφερειάρχη και μέλη ΠΣ Ν. Αιγαίου
7. Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ι. Νισύριο
8. Δήμαρχο Ηρωικής Ν. Κάσου κ. Μ. Ερωτόκριτο