Αναπροσαρμογή δρομολογίων των Απορριμματοφόρων του Δήμου Καρπάθου

Αναπροσαρμογή δρομολογίων των Απορριμματοφόρων του Δήμου Καρπάθου

Προκειμένου το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου να προγραμματίσει το λειτουργικό κομμάτι για την χειμερινή περίοδο και προκειμένου να δοθούν οι οφειλόμενες προγραμματισμένες άδειες στο προσωπικό που εργάζονται σε αυτό πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες τροποποίησης στα δρομολόγια των απορριμματοφόρων ελλείψει του απαραίτητου αριθμού οδηγών σε αυτά.

Παρακαλούνται οι δημότες τα απορρίμματα τους να τα απορρίπτουν στους κάδους απορριμμάτων κάθε Δευτέρα – Τετάρτη- Παρασκευή και Σάββατο και μέχρι τις 10:30 π.μ (πρωί) προκειμένου να μην συσσωρεύονται τα απορρίμματα και ξεχειλίζουν οι κάδοι απορριμμάτων.

 

Για τους επαγγελματίες του παραλιακού δρόμου στα Πηγάδια για τις ημέρες που δεν θα έχει δρομολόγιο στα Πηγάδια δηλαδή κάθε (Τρίτη-Πέμπτη και Κυριακή) προτείνεται να επισκέπτονται την πλησιέστερη στάση απορριμμάτων και να τα εναποθέτουν εκεί.
Για τους υπόλοιπους επαγγελματίες του νησιού όπως Μανάβικα, Κρεοπωλεία, Ηλεκτρικά είδη, Σούπερ Μάρκετ) τα απορρίμματα τους όπως χαρτί, πλαστικά κασόνια, χαρτοκιβώτια κλπ θα μπορούν να επισκέπτονται τις αποθήκες του Δήμου στον Πλατύολο Πηγαδίων Καρπάθου καθημερινά από Δευτέρα έως και Κυριακή έως και την 18:00 μμ να τα εναποθέτουν στα ειδικά σημεία που έχουν ετοιμαστεί για αυτούς όπως το πρές κοντέϊνερ των 6 κυβικών για το χαρτί αλλά και η καρότσα των 16 κυβικών για τα υπόλοιπα.

 

Επίσης όποιος Δημότης επιθυμεί να αφήσει κάποιο βαρύ αντικείμενο ή κάποιο παλιό στρώμα μπορεί επίσης να το εναποθέσει στην εν λόγο καρότσα που θα βρίσκεται έξω από την αποθήκη του Δήμου στον Πλατύολο. Οι ηλεκτρικές συσκευές παρακαλούμε να εναποθέτονται προσεκτικά δίπλα και έξω από καρότσα προκειμένου να μπορούν να πάνε στην ανακύκλωση.
Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου στο 2245023822 & 6980052635 καθώς επίσης και στο υπηρεσιακό email: y.sakelliadis@karpathos.gr
Το νέο πρόγραμμα ισχύει από 30 Οκτωβρίου 2023

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
Για το Τμήμα Περιβάλλοντος
Ο Προϊστάμενος
Ιωάννης Φωκά Σακελλιάδης
31.10.2023
Καρπαθιακά Νέα