Η ανάρτηση του Γιώργου Χατζημάρκου για την κατασκευή του 2ου ΧΥΤΥ Καρπάθου και τη μονάδα κομποστοποίησης

Η ανάρτηση του  Γιώργου Χατζημάρκου για την κατασκευή του 2ου ΧΥΤΥ Καρπάθου και τη μονάδα κομποστοποίησης
Στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος γράφει για το έργου του 2ου ΧΥΤΥ στην Κάρπαθο και όπως τονίζει “κάθε δημιουργική προσπάθεια στον τόπο μας, οδηγεί σε ένα Αύριο που καμία σχέση δεν έχει με το αμαρτωλό χθές”.
Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου είχε ενταχθεί με 1,3 εκ. Ευρώ το 2014 το οποίο όμως κατόπιν απεντάχθηκε το 2015 και σταμάτησε στα χωματουργικά ( το 2020 έγινε η λύση της σύμβασης με τον εργολάβο). Αξίζει να τονίσουμε ότι σήμερα δεν μιλάμε μόνο για την κατασκευή αλλά έχει προβλεφθεί και η λειτουργία του για 6 χρόνια!
Η ανάρτηση του κ. Χατζημάρκου:
Το έργο που υλοποιείται αυτή την περίοδο στα ζητήματα Περιβάλλοντος, είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία των νησιών και απολύτως καθοριστικό για το μέλλον τους.
Στον φορέα που ιδρύθηκε για τον σκοπό αυτό, τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, και κακοποιήθηκε φυσικά απο το γνωστό κλάμπ της κακομοιριάς όπως κάθε δημιουργική προσπάθεια στον τόπο μας, οδηγεί σε ένα Αύριο που καμία σχέση δεν έχει με το αμαρτωλό χθές.
Το έργο μας στα ζητήματα περιβάλλοντος έχει οδηγήσει την Ευρώπη και τον κόσμο στο να μελετούν την πρόοδο μας που πλέον πέρασε απο σχέδιο στα χαρτιά σε πρωτοβουλίες και δράση με στόχους, προϋπολογισμο, υποδομές και περιεχόμενο.
Στην σύγκρουση με το χθές, λέμε ανεπιφύλακτα Ναί.
Για το Αύριο που αξίζουμε, συνεχίζουμε με το μεγαλύτερο πάθος
4.1.2023
Καρπαθιακά Νέα