Αναστάτωση από την ανάρτηση Γ. Σακελλιάδη στα "Στραα κι ανάποα" για "πρόστιμα σε όσους δημιουργούν η φορτώνουν χωματερές"

Αναστάτωση από την ανάρτηση Γ. Σακελλιάδη στα "Στραα κι ανάποα" για "πρόστιμα σε όσους δημιουργούν η φορτώνουν χωματερές"

Με μια ανάρτηση στη δημοφιλή καρπαθικη σελίδα στο facebook ο προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου κ. Ιωάννης Σακελλιάδης, ενημέρωσε σήμερα Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, για τις απαγορεύσεις και τα σχετικά πρόστιμα που προβλέπονται από τον κανονισμό του Δήμου για τα σκουπίδια και τις ανεξέλεγκτες χωματερές που δημιουργούνται ειδικά από τα βαρέα αντικείμενα που πετούν σχεδόν καθημερινά κάποιοι άγνωστοι δημότες.

Δικαίως αρκετοί δημότες εκφράζουν παράπονα για τον τρόπο που διάλεξε να ενημερώσει για τα “πρόστιμα που έρχονται στους παραβάτες”, όπως αναφέρει ο προϊστάμενος Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου και ίσως να περίμεναν μια επίσημη ανακοίνωση μέσα από το γραφείο Δήμαρχου. Ωστόσο η ανακοίνωση αυτή δεν είναι καινούρια! Στην σελίδα του τμήματος Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου είναι αναρτημένη από τις 9 Φεβρουαρίου 2022!

Ο κ. Σακελλιάδης  λοιπόν εκφράζει την αγωνία των εργαζομένων του Δήμου, αφού αυτή την ώρα έχουν απομείνει 7, όλοι κι όλοι υπάλληλοι για να καθαρίσουν όλη την Κάρπαθο. Και ο ίδιος καταβάλλει φιλότιμη προσπάθεια, προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους που ζουν στο νησί να προσέξουν και να ακολουθήσουν τους κανόνες για να κρατηθεί η Κάρπαθος όσο πιο καθαρή επιτρέπουν αυτές οι συνθήκες.

Θα περίμενε κανείς να υπάρχει αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ωστόσο, άγνωστο το γιατί, ο δήμαρχος Καρπάθου, κ. Νισύριος, δεν επιθυμεί να έχει κάποιον για αυτή τη θέση! Θα περίμενε κανείς να κινηθεί και να επιβάλει το νομικό πλαίσιο ο αρμόδιος υπάλληλος, δηλαδή ο επόπτης Καθαριότητας Δήμου Καρπάθου, αλλά και πάλι για άγνωστους λόγους, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε μάθει ούτε για ένα πρόστιμο!

Οπότε τα λόγια του κ. Σακελλιάδη μάλλον προσπαθούν να νουθετήσουν και να κάνουν τους δημότες του νησιού να συνεργαστούν. Πιο απλά να μην πετούν όπου βρουν άχρηστα αντικείμενα, όπως πρόσφατα πέταξαν στρώματα στα Πηγάδια και να επικοινωνούν με την υπηρεσία ώστε να βρίσκουν λύσεις για την αποκομιδή.

Μπορεί να πείσει ο Γιάννης Σακελλιάδης με την εκστρατεία ενημέρωσης;

Μα πάλι για τα σκουπίδια θα λέμε; Οι επόμενες ημέρες και οι μήνες του καλοκαιριού είναι εξαιρετικά δύσκολες για τους εργαζόμενους του Δήμου, οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε τον αγώνα τους. Το περιβάλλον θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα μας, να το υπολογίζουμε και να το σεβόμαστε πολύ περισσότερο.

Μανώλης Δημελλάς

9.6.2023

Καρπαθιακά Νέα