Αναβλήθηκε λόγω covid-19 η εκδίκαση της αναίρεσης Καρπάθιου που προσκαλούσε παιδεραστές σε δωμάτιά του

Αναβλήθηκε λόγω covid-19 η εκδίκαση της αναίρεσης Καρπάθιου που προσκαλούσε παιδεραστές σε δωμάτιά του

Αποσύρθηκε χθες από το έκθεμα των δικών του Ε’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου λόγω των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού και θα επαναπροσδιοριστεί σε νέα δικάσιμο η προγραμματισμένη εκδίκαση της αιτήσεως ενός 45χρονου ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων στην Κάρπαθο, για την αναίρεση και της δεύτερης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου που τον έκρινε ένοχο για κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας κατά συρροή και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί, τελεσιδίκως, σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ.
Η δίκη επαναλήφθηκε μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. 2221 / 21-12-2018 απόφασης του Ε’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με την οποία έγινε δεκτή εν μέρει η αίτηση αναίρεσής του.
Καταγγέλθηκε ότι κάλεσε παιδεραστές να περάσουν «κολασμένες βραδιές» στην επιχείρηση των δύο ενοικιαζομένων δωματίων, που διατηρεί στην Όλυμπο Καρπάθου. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, τους υποσχόταν πως θα έβρισκε παιδάκια – θύματα προκειμένου να εκτονώσουν στα άγουρα κορμάκια τους τα διεστραμμένα τους ένστικτα.
Ο 45χρονος που χρησιμοποιούσε στο διαδίκτυο το ψευδώνυμο «SexoulinoSZ» και παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στην Ελλάδα, διαφήμιζε μέσω εικονικών δωματίων (chatrooms) παιδόφιλων του προγράμματος mIRC του διαδικτύου, διακοπές στην Ελλάδα.
Στο εικονικό δωμάτιο συνομιλίας των παιδόφιλων με τίτλο «#0!!!!!!!dad&daughtersex», όπου και εντοπίστηκε για πρώτη φορά, ο 45χρονος έγραφε επακριβώς τα εξής: «Γεια σας γονείς… είναι κανείς από εσάς σήμερα εδώ που επιθυμεί να περάσει όμορφες οικογενειακές διακοπές αυτόν τον χρόνο; Στείλτε μου μήνυμα, είμαι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Ελλάδα».
Αστυνομικός ερευνητής των αρχών του Καναδά, υποδυόμενος τον ενδιαφερόμενο ήλθε σε επικοινωνία με τον 45χρονο για πρώτη φορά την 16η Ιανουαρίου 2007 και χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «BigBoBo» και συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2007, συνομιλούσε μαζί του με τη χρήση του προγράμματος mIRC, με τη χρήση του προγράμματος ανταλλαγής ευθέων μηνυμάτων msn και μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ο αστυνομικός του συστήθηκε συγκεκριμένα ως πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών, που ενδιαφερόταν για δωρεάν διακοπές στην Κάρπαθο με αντάλλαγμα να επιτρέψει στον 45χρονο να ασελγήσει σε βάρος τους!
Ο φερόμενος ως δράστης χρησιμοποιούσε πέραν του ψευδώνυμου «SexoulinoSZ» και τα ψευδώνυμα «Mike Hawk» και «Balletinstructor».
Στο πλαίσιο των συνομιλιών που είχε με τον αστυνομικό από τον Καναδά ο 45χρονος του έδωσε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, ενώ του εκμυστηρεύτηκε ότι του αρέσει να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με ανήλικους λέγοντάς του ότι η τελευταία φορά που το έκανε ήταν το καλοκαίρι του 2006 με ένα 5χρονο αγόρι, ονόματι Mimi, που βρισκόταν σε διακοπές στο νησί με τον πατέρα του, ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες 4 σεξουαλικές επαφές με ανήλικους.
Ο 45χρονος ανέφερε συγκεκριμένα ότι φιλοξένησε στο ξενοδοχείο του γι’ αυτό τον σκοπό 4 οικογένειες στο παρελθόν, επισημαίνοντας ότι οι οικογένειες αυτές προέρχονταν από την Ευρώπη, ενώ δύο εξ’ αυτών θα μετέβαιναν και εκείνο το καλοκαίρι στην Κάρπαθο.
Πρότεινε στον αστυνομικό να ταξιδέψει στο νησί και να διαμείνει στα ενοικιαζόμενα δωμάτια ιδιοκτησίας του, με τις ανήλικες κόρες του, ηλικίας 9 και 12 ετών, υποσχόμενος ότι εάν τον αφήσει να έλθει σε σεξουαλική επαφή με αυτές θα του γνωρίσει τον Mimi για να κάνει ό,τι επιθυμεί μαζί του.
Απέστειλε ακόμη στον αστυνομικό την ηλεκτρονική διεύθυνση της επιχείρησής του στην Κάρπαθο, που είχε φωτογραφίες των ενοικιαζόμενων δωματίων του, για να τον πείσει να μεταβεί στο νησί.
Κατά την διάρκεια των συνομιλιών τους, ο 45χρονος απέστειλε στον αστυνομικό από τον Καναδά φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ο ίδιος αγκαλιά με μια γυναίκα η οποία δεν φαίνεται ανήλικη, γυμνή φωτογραφία του ίδιου αλλά και φωτογραφίες, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του τραβήχτηκαν, ενώ ασελγούσε στο 5χρονο αγόρι.
Συνολικά του απέστειλε 10 φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων με γυμνά ανήλικα κορίτσια ηλικίας μικρότερης των 5 ετών σε άσεμνες πόζες.
Με την αναίρεση, που υπέβαλε δια του συνηγόρου του κ. Κώστα Διακονή, ισχυρίζεται ότι στην περίπτωσή του βρίσκει εφαρμογή ευμενέστερος νόμος, που ίσχυε τότε και ζητά να κηρυχθεί ατιμώρητος.
Υποβάλει εξάλλου ένσταση παραγραφής του αδικήματος με επίκληση σχετικής διάταξης του νέου ποινικού κώδικα.