Ο Δήμαρχος Καρπάθου απαντά στο δημοσίευμα για τον έλεγχο του Δήμου

Ο Δήμαρχος Καρπάθου απαντά στο δημοσίευμα για τον έλεγχο του Δήμου

 

Σχετικά με δημοσιεύματα στο τύπο για τον έλεγχο των απευθείας αναθέσεων του Δήμου Καρπάθου, από το Ελεγκτικό Συνέδριο έχω να δηλώσω το εξής:

   Είναι μια ελεγκτική διαδικασία του Ελεγκτικού Συνεδρίου που προβλέπεται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο ( Ν.4820/2021 ) και διενεργείται ταυτόχρονα και σε άλλους 59 επιπλέον Δήμους σε όλη την επικράτεια.

  Επί της ουσίας, στην διαδικασία αυτή ελέγχεται 1 στους 6 δήμους.

  Επίσης για να καταλάβουν κι όσοι διαβάζουν τον Ιανουάριο του 2022 το ίδιο ζητήθηκε, όχι μαζί με άλλους Δήμους όπως στην περίπτωση μας αλλά αποκλειστικά για τον Δήμο Θεσσαλονίκης από τον επίτροπο.

 Το μόνο σίγουρο είναι ότι συνέβαλαν τα μέγιστα στο να είναι και ο δικός μας Δήμος μέσα σε αυτούς τους 60, οι συνεχόμενες καταγγελίες και προς τον Εισαγγελέα και προς το Ελεγκτικό Συνέδριο από τη γνωστή ομάδα των πέντε.

  Καλό είναι να γνωριζουν οι συμπολίτες μας ότι εκτός από τις ύβρεις και τις προσβολές που είχαν δεκαετίες να ακουστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, το μπλοκάρισμα της λειτουργίας του Δήμου μέσω του μπλοκαρίσματος της Οικονομικής Επιτροπής για έξι μήνες υπάρχουν και συνεχόμενες καταγγελίες στον Εισαγγελέα,  την Αποκεντρωμένη και το Ελεγκτικό Συνέδριο τις οποίες υπογράφουν και οι πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι.

  Καταγγελίες επί προσωπικού κι όχι κατά παντός υπευθύνου, όπως θα έκανε όποιος ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας.

  Να γνωρίζουν ότι με την τακτική τους αυτή δεν θίγουν τον Γιάννη τον Νισύριο, καθώς η πορεία της ζωής μου είναι γνωστή εντός κι εκτός Καρπάθου , εντός κι εκτός Ελλάδος.

 Δυσφημούν, με άλλον ένα τρόπο,  τον τόπο μας και δημιουργούν ένα νοσηρό κλίμα.

 Για να μην καταλείπονται αμφιβολίες, όλες οι αναθέσεις που έχω πραγματοποιήσει ως Δήμαρχος Καρπάθου είναι στα πλαίσια της Νομιμότητας όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν.4270/2014 και σύμφωνα το ισχύον νομικό πλαίσιο των Δημοσίων Συμβάσεων του Ν.4412/2016.

   Ως εκ τούτου και ο ίδιος ο έλεγχος αλλά και τα ευρήματα του είναι καλοδεχούμενα και θα έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα για τον Δήμο Καρπάθου.

    Άλλωστε ως Δήμαρχος από τη πρώτη στιγμή ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρ της πλήρους διαφάνειας όλων των διαδικασιών του Δήμου καθώς και των Νομικών Προσώπων του.

  Για αυτό το λόγο ήμασταν ο πρώτος Δήμος στα Δωδεκάνησα που διεξήγαγε εσωτερικό έλεγχο, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία , ενω θα διενεργηθεί και έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος από Ορκωτούς Ελεγκτές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κάρπαθος, 18 Ιουνίου 2022

Ο  Δήμαρχος   Καρπάθου                                                         

Ιωάννης   Θεμ.   Νισύριος