Ι.Φ. Σακελλιάδης: Απάντηση σε δημοσίευμα για την εστία μόλυνσης στην τοπική Κοινότητα Αρκάσας

Ι.Φ. Σακελλιάδης: Απάντηση σε δημοσίευμα για την εστία μόλυνσης στην τοπική Κοινότητα Αρκάσας

Λαμβάνοντας υπόψη το δημοσίευμα σε κοινωνικά δίκτυα (Ερχεται Προβέζα), που αναδημοσιεύθηκε στην ηλ. εφημερίδα “Καρπαθιακή” στις 11/11/2022 ως Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου και Διοικητικά υπεύθυνος του τομέα καθαριότητας θέλω να ενημερώσω για τα παρακάτω:

1.Η αποκομιδή αστικών απορριμμάτων από την Τοπική Κοινότητα Αρκασας εκτελείται κανονικά κάθε εβδομάδα βάση προγράμματος.

2. Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καρπάθου σε συνεργασία με τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Αρκασας και εφόσον η υπηρεσία δύναται αποστέλλει μηχανήματα και φορτηγά για την αποκατάσταση τυχόν προβλημάτων σχετικών με την παράνομη εναπόθεση βαρέων αντικειμένων στο πάρκινγκ της Αρκασας. Επίσης εγώ προσωπικά σε πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο ενημέρωσα το Σώμα ότι οι χειριστές των μηχανημάτων του Δήμου Καρπάθου απουσιάζουν με αναρρωτικές άδειες και που οι οποίοι επέστρεψαν από αυτές 09/11/2022.

Το μηχάνημα έργου φόρτωσης.και το τρακερ του Δήμου Καρπάθου βρίσκονται στο συνεργείο για επισκευή όπως και το μεγάλο φορτηγό Volvo χωρητικότητας 18 κυβικών το οποίο και μας παραδόθηκε τεχνικά άρτιο σήμερα 11/11/2022 .Για όλα τα παραπάνω είχαν ενημερωθεί όλοι οι τοπικοί φορείς της κοινότητας Αρκασας.

3. Η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο την τοπική Κοινότητα Αρκάσας, αφορά και άλλες κοινότητες του νησιού οι οποίες όμως είναι ενημερωμένες ότι από την Δευτέρα θα πάρουν σειρά προκειμένου να αποκατασταθούν οι εν λόγω χώροι.

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου Καρπάθου σε κανένα άρθρο του δεν αναφέρεται στην υποχρέωση του να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες αποκατάστασης.
Έχουμε ανακοινώσει παλαιότερα ότι ειδικά για τον χώρο της Αρκασας θα σταθμεύει φορτηγό όχημα του Δήμου Καρπάθου προς εξυπηρέτηση του κοινού, όταν όμως δεν σταθμεύει το φορτηγό εκεί δεν σημαίνει ότι κάποιοι δημότες πρέπει να τα πετούν χύμα στο πάρκινγκ.
Έχουμε ανακοινώσει τηλέφωνα επικοινωνίας της υπηρεσίας μας προκειμένου οι δημότες μας να καλούν και να εξυπηρετούνται.
Τηλ: επικοινωνίας. 22450-23.000 ,2245023822
Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου Ιωάννης Φωκά Σακελλιάδης
11.11.2022
Καρπαθιακά Νέα