Γιορτάστηκε στο Απέρι η 77η επέτειος από την υπογραφή της παράδοσης της Καρπάθου από τα Ιταλικά στρατεύματα στην Παγκαρπαθιακή Επαναστατική επιτροπή

Γιορτάστηκε στο Απέρι η 77η επέτειος από την υπογραφή της παράδοσης της Καρπάθου από τα Ιταλικά στρατεύματα στην Παγκαρπαθιακή Επαναστατική επιτροπή

Την Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, γιορτάστηκε στο Απέρι, έδρα της Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου, η 77η επέτειος από την υπογραφή στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της παράδοσης της Καρπάθου από τα Ιταλικά στρατεύματα στην Παγκαρπαθιακή Επαναστατική επιτροπή.

Όπως μας ενημερώνει η κα Πόπη Λαδή, πλήθος κόσμου παρέστη στην δοξολογία, η οποία έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απερίου. Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον κ. Ιωάννη Λούπη, Διευθυντή Γυμνασίου Απερίου καθώς και το τρισάγιο στο μνημείο του αεροπόρου ήρωα Παναγιώτη Ορφανίδη. Η εκδήλωση συνέχισε με τις καταθέσεις στεφάνων, από τον Διοικητή του Στρατού, της Πυροσβεστικής, του Αστυνομικού Τμήματος, του Λιμενικού Σώματος και της Αεροπορίας. Επίσης στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, η Ομόνοια Απερίου, το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Απερίου.

Στη συνέχεια έγινε το προσκλητήριο νεκρών και οι απαγγελίες από το Δημοτικό σχολείο Απερίου.

Η τελετή έκλεισε με δεξίωση από την ΟΜΟΝΟΙΑ Απερίου στο Μέγαρο και με προβολή ταινίας, με τίτλο ” το αίσιον τέλος μίας μεγάλης διαδρομής “.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Καρπάθου, η Έπαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, οι νέοι Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι Σύμβουλοι και από την Νέα Πνοή ο κ. Γιάννης Λυριστής κι ο Δημήτριος Ζανάκης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ςπίσης οι Πρόεδροι,  των Κοινοτήτων Πηγαδίων, Μενετών, Βωλάδας και Πυλών.

φωτογραφία Παναγιώτα Σταματιάδη (facebook)