Τι γίνεται στο Απέρι, το χωριό του Δημάρχου Καρπάθου;

Τι γίνεται στο Απέρι, το χωριό του Δημάρχου Καρπάθου;

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Απερίου Γεώργιος Παππάς δημοσιοποίησε στο facebook χθεσινό του έγγραφο (20.1.2023) προς τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Νισύριο,  στο οποίο αναφέρει ότι “παραβιάστηκε από εργαζόμενο του δήμου πίνακας ηλεκροφωτισμού, ο οποίος βρίσκεται στην δικαιοδοσία του”.

Μια μέρα νωρίτερα ο κ. Παππάς αναφέρει και πάλι στο facebook:

“Οφείλω να ενημερώσω τους κατοίκους του Απερίου και τους διερχόμενους , ότι η συσκότιση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες , οφείλεται στην παραβίαση του λουκέτου του πίνακα φωτισμού στο γεφύρι ,από υπάλληλο του Δήμου εν αγνοία μου. Θα ακολουθήσω τις ενέργειες σύμφωνα με τον Νόμο.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Παππάς.”

Η κύρια απορία του εκλεγμένου Προέδρου τοπικού Συμβουλίου,

“ποιος μέσα στο Δήμο Καρπάθου πήρε την απόφαση και έστειλε τον εργαζόμενο στο Απέρι;”

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Οκτωβρίου 2022 ο κ. Νισύριος είχε δώσει αρμοδιότητες σε υπάλληλο του Δήμου που αφορούσαν αρμοδιότητα τοπικής κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα εργαζόμενος του Δήμου ορίστηκε υπεύθυνος του Κοιμητηρίου της ΤΚ Απερίου και επίσης υπεύθυνος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού της ΤΚ Απερίου. Μάλιστα στην συγκεκριμένη απόφαση Δημάρχου αναφέρεται ότι, “ο υπάλληλος για τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν θα αναφέρει στον πρόεδρο του ΚΟΠΑΠ και Δήμαρχο Καρπάθου”.

Σε ενημερώση, προς τα Καρπαθιακά Νέα, που είχε κάνει στις 7.10.2022, ο δήμαρχος Καρπάθου, κ. Νισύριος, εξήγησε ότι “δεν έγινε καμιά αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Η τοποθέτηση υπαλλήλου έχει να κάνει με τον έλεγχο και την εύρυθμη λειτουργία του δήμου αφού δεν υπάρχει διορισμένος Αντιδήμαρχος και υπάρχουν πολλά ανοιχτά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Δήμος”.  Μάλιστα ο κ. Νισύριος τόνισε ότι η όλη διαδικασία είναι σύννομη και είναι αναγκαία για υπάρχει αποτελεσματικότητα στις προσπάθειες του Δήμου να λυθούν τα προβλήματα. “Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αντίστοιχες τοποθετήσεις θα γίνουν και για τα υπόλοιπες τοπικές κοινότητες  του νησιού” είχε πει στα Καρπαθιακά Νέα, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είδαμε αντίστοιχες αναθέσεις.

 

 

21.1.2023

Καρπαθιακά Νέα