ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ: Προσπάθεια για μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι σε Μενετές και Απέρι για τον εορτασμό της ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ: Προσπάθεια για μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι σε Μενετές και Απέρι για τον εορτασμό της ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Με επίβλεψη και οδηγίες από τον διοικητή, Αστυνομικό Διευθυντή Γιάννη Τσακιράκη, γίνεται από το πρωι, 14 Αυγούστου 2023, επιχείρηση της Αστυνομίας Καρπάθου ώστε οι δρόμοι σε Απέρι και ιδιαίτερα στις Μενετές να μείνουν ανοιχτοί κατά τη διάρκεια του διήμερου εορτασμού της Παναγίας.

Νωρίς το πρωί ο κ. Τσακιράκης, με δυνάμεις από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση, βρέθηκαν αρχικά στο Απέρι και θα προχωρήσουν σε μονοδρόμηση του οδικού άξονα που περνά μέσα από το χωριό επιτρέποντας μόνον την κάθοδο. Όποιο όχημα θελήσει να ανέβει θα ακολουθήσει τον περιφερειακό δρόμο ενώ δεν θα επιτρέπεται το παρκάρισμα πουθενά αλλού παρά μόνον στα πάρκιγνκ. Αστυνομικοί από το τμήμα τροχαίας θα ελέγχουν την κυκλοφορία στο Απέρι.

Στη συνέχεια ο κ. Τσακιράκης κατευθύνθηκε στις Μενετές όπου και εκεί το πρόβλημα ιδιαίτερα αυτές τις μεγάλες μέρες είναι έντονο.

Η προσωρινή λύση ήταν το κλείσιμο με κόκκινες κορδέλες των σημείων του στενού δρόμου που τα οχήματα δεν πρέπει να παρκάρουν διότι κλείνουν την κυκλοφορία στον δρόμο διπλής κατεύθυνσης.

Από σήμερα το απόγευμα και αύριο, όλη την ημέρα, στη διασταύρωση Αρκάσας-Μενετών (Σταματουλίτσας) τα οχήματα που δεν έχουν προορισμό τις Μενετές θα εκτρέπονται προς τον Αφιάρτη και από εκεί θα φτάνουν στον  προορισμό τους. Αστυνομικοί θα τοποθετηθούν μέσα στο χωριό αλλά και σε είσοδο-έξοδο για να ελέγχουν την κυκλοφορία. Με αυτά ελπίζουμε να μην υπάρχουν προβλήματα και ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα οχήματα (Πυροσβεστική- Ασθενοφόρα) να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην τυχόν αναγκαστική τους διεύλευση από τα δυο χωριά που εορτάζουν.

14.8.2023

Καρπαθιακά Νέα