Το ατύχημα στην πλατεία του Επαρχείου μας κάνει να αναρωτιόμαστε

Το ατύχημα στην πλατεία του Επαρχείου μας κάνει να αναρωτιόμαστε

Μια από τις πιο δυσάρεστες ειδήσεις είναι ένα παιδί που πάνω στο παιγνίδι του χτυπά. Κι όπως μαθαίνουμε αυτό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, 15 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του Επαρχείου της Καρπάθου.

Πράγματι εκεί είναι μια ανοιχτή και φιλόξενη θέση και παίζουν τα μικρά και τα πιο μεγάλα παιδιά.

Ωστόσο και με αφορμή το χτύπημα του μικρού παιδιού, αναρωτιόμαστε εάν αυτός ο χώρος προσφέρει ασφάλεια κι αν είναι κατάλληλος για παιγνίδι. Μάλιστα κάποιοι γονείς κάνουν έκκληση στους υπεύθυνους να ασχοληθούν με το θέμα του παιδικού παιγνιδιού σε εξωτερικούς χώρους. Κι είναι απορία μας γιατί από τον περασμένο Ιούνιο παραμένει κλειστή η Παιδική χαρά των Πηγαδίων;

Στις 17 Σεπτέμβρη στα Καρπαθιακά Νέα είχαμε γράψει:

« Εξακολουθεί να παραμένει κλειστή από τα τέλη Ιουνίου η παιδική χαρά στα Πηγάδια Καρπάθου. Όπως είχαμε γράψει και στο verena.gr ο συγκεκριμένος παιδότοπος είναι ο μοναδικός στο νησί που είχε πιστοποίηση. Όμως είχε λήξη και έτσι ο Δήμος αναγκάστηκε να κλείσει τον χώρο μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να δοθεί η πιστοποίηση και να επαναλειτουργήσει.

Ο κος Χατζηκουτσός περιμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, όπως μας είπε: «θεωρώ υπερβολική αυτή την καθυστέρηση. Περιμένω και εγώ επιτέλους να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να δώσουμε στα παιδιά τον χώρο τους.»

Με αφορμή την κλειστή παιδική χαρά ο Πρόεδρος της κοινότητας Καρπάθου επισήμανε ότι τα Πηγάδια χρειάζονται ακόμη έναν χώρο για τα παιδιά και ο ίδιος μελετά την περίπτωση της δημιουργίας χώρων υπαίθριας άθλησης».