Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 28χρονος για την «χρυσή» διάρρηξη στην Κάρπαθο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 28χρονος για την «χρυσή» διάρρηξη στην Κάρπαθο

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού, τελεσθείσα από δράστες που είχαν ενωθεί για τη διάπραξη κλοπών και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδίαν αποκλειστική χρήση.

Συγκατηγορούμενος του είναι ένας 30χρονος Αλβανός που διαφεύγει της σύλληψης.
Ο 28χρονος απολογούμενος χθες παρουσία του συνηγόρου του κ. Νίκου Παπανικήτα, δήλωσε εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και ο 30χρονος στον οποίο οφείλει χρήματα από ναρκωτικά του είπε να πάνε σε ένα σπίτι στο Απέρι για μια δουλειά. Ο Αλβανός όπως είπε είχε κλειδί του σπιτιού και αρχικά πίστεψε ότι πράγματι είχε μεταβεί εκεί για δουλειά για να καταλάβει στην πορεία ότι επρόκειτο για κλοπή.

Ο Αλβανός στο μεταξύ χθες άφησε τα κλοπιμαία σε έναν τάφο και κλήθηκαν οι αστυνομικοί και τα ανέλαβαν.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», την 4η Σεπτεμβρίου 2021 και περί ώρα 21:50 καταγγέλθηκε στο ΑΤ Καρπάθου από μια 75χρονη ημεδαπή ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 07:30 ώρα έως την 17:30 ώρα της 4ης Σεπτεβρίου 2021 κι ενώ απουσίαζε από την οικία της στο Απέρι Καρπάθου, άγνωστος-οι δράστης-ες εισέβαλαν με άγνωστο τρόπο στην οικία της και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους αφαίρεσαν 2 χρυσούς σταυρούς, δύο κολιέ χρυσά, 4 ζευγάρια σκουλαρίκια, 4 σκουλαρίκια χρυσά με πέτρες διαμάντια, 4 λίρες Κύπρου, ένα πεντόλιρο χρυσό Ελλάδας, μία αλυσίδα χεριού χρυσή και μία αλυσίδα λαιμού χρυσή, 10 δαχτυλίδια χρυσά με διάφορες πέτρες διαμάντια εκ των οποίων το ένα από αυτά είχε πάνω του μία λίρα ελληνική, ένα Laptop, μία μηχανή κουρευτική και περίπου 450 δολάρια σε μετρητά. Τα κοσμήματα που αφαιρέθηκαν είναι αξίας περίπου 15.000 ευρώ.

Κατά την προανάκριση, περιήλθαν πληροφορίες ότι ο φερόμενος ως δράστης της ανωτέρω κλοπής θα έφευγε από το νησί της Καρπάθου με προορισμό τη Ρόδο. Αστυνομικοί μετέβησαν περί ώρα 20:45 στο λιμάνι Πηγαδίων κι αφού εντόπισαν τον πρώτο κατηγορούμενο τον ακινητοποίησαν.

Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην αριστερή τσέπη του παντελονιού του μια χρυσή λίρα, στη δεξιά τσέπη ένα χρυσό δαχτυλίδι και εσωτερικά από το παντελόνι δεμένο με λάστιχο στο δεξί πόδι ένα μικρό πακέτο με μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ναρκωτική ουσία πιθανόν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 9 γραμμαρίων, ένα πλαστικό κουτί διαφανές με ναρκωτική ουσία πιθανόν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, περιτυλιγμένη σε άσπρη χαρτοπετσέτα και στο αριστερό πόδι δεμένα με λάστιχο 234 δολάρια Αμερικής, 10 ευρώ κι ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο με προορισμό τη Ρόδο. Κατά την άφιξή τους στο σπίτι του Αλβανού, στον εξωτερικό χώρο υπήρχαν πολλά αντικείμενα, τα οποία ήταν σκορπισμένα και πεταμένα, γεγονός που υποδήλωνε άτακτη φυγή. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στον αύλειο χώρο βρέθηκαν κλοπιμαία.