Το BLUE STAR CHIOS στη θέση του ΠΡΕΒΕΛΗΣ. Άμεση κίνηση του βουλευτή Ιωάννη Παππά

Το BLUE STAR CHIOS στη θέση του ΠΡΕΒΕΛΗΣ. Άμεση κίνηση του βουλευτή Ιωάννη Παππά
Με ανάρτηση του ο βουλευτής Ιωάννης Παππάς μας ενημερώνει ότι υπάρχει εξέλιξη στο δρομολόγιο της άγονης. Πιο συγκεκριμένα το BLUE STAR CHIOS από την Τρίτη 5 Οκτωβρίου θα κάνει τα δρομολόγια του ΠΡΕΒΕΛΗΣ μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς. Ο κ. Παππάς αναφέρει στην ανάρτηση του:
Έπειτα από την προσάραξη του πλοίου «Πρέβελης» στην Θήρα, ήρθα σε επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να βρούμε λύση για την διεξαγωγή του δρομολογίου, μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά στο εν λόγω πλοίο.
Συνεπώς, από την Τρίτη και έπειτα το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται από το Blue Star “Chios”, ενώ μέχρι την Τρίτη το Υπουργείο θα μεριμνήσει για τη μεταφορά, πολιτών, οχημάτων και εμπορευμάτων, με άλλο πλοίο.
Ευχαριστώ τον Υπουργό, ο οποίος για ακόμη μια φορά επεμβαίνει καίρια, αντιλαμβάνεται και επιλύει, ό,τι αφορά τα νησιά μας.

Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου, η Λιμενική Αρχή Θήρας ενημερώθηκε για το περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. Ρεθύμνου 06 στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τ.Κ.Ε.Π. της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσε εκδορές άνω της ισάλου γραμμής στην δεξιά πρυμναία πλευρά, ενώ με την συνδρομή ιδιώτη δύτη διαπιστώθηκε αποκοπή των τεσσάρων (04) πτερυγίων της δεξιάς προπέλας. Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα ν. Θήρας με 193 επιβάτες, 35 φορτηγά, 38 Ι/Χ και 09 δίκυκλα. Εκ των ανωτέρω επιβατών αποβιβάστηκαν στο ανωτέρω λιμένα 74 επιβάτες, 21 φορτηγά, 09 Ι/Χ και 03 δίκυκλα. Επί του πλοίου παραμένουν 88 επιβάτες με προορισμό τους λιμένες Ηρακλείου και Ανάφης, οι οποίοι θα προωθηθούν στο προορισμός τους, με έτερα πλοία, ενώ οι υπόλοιποι 31 θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων, δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.