Στην Κάρπαθο το κανάλι HBO max με ενέργειες της Ευαγγελίας Αγαπίου! Συνέντευξη του Αντιδ. Μανώλη Παραγυιού

Στην Κάρπαθο το κανάλι HBO max με ενέργειες της Ευαγγελίας Αγαπίου! Συνέντευξη του Αντιδ. Μανώλη Παραγυιού

Στην Κάρπαθο γυρίζεται αυτές της ημέρες ντοκιμαντέρ με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη, παραγωγής του τηλεοπτικού σταθμού HBO max, η όλη προσπάθεια έγινε με προσωπικές ενέργειες και προσπάθεια της κας Ευαγγελίας Αγαπίου.

Το δίκτυο HBO είναι τεράστιο, αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό καλωδιακών καναλιών των Ηνωμένων Πολιτειών, και ανήκει σε όμιλο εταιριών της WarnerMedia. Στη χώρα μας το γνωρίσαμε μέσα από θρυλικές παραγωγές όπως το Sex And The City και το Game of Thrones. Στη συνδρομητική του πλατφόρμα, το HBO Max, φιλοξενεί μια πρωτοποριακή εκπομπή για τη γαστρονομία, το «Zero Waste Chef». Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ ισπανικής παραγωγής, της Beta Entertainment Spain, με θέμα τη βιώσιμη διατροφή που παρουσιάζει ένας νεαρός οικολόγος, ο Ντιέγκο Γκαρθία-Βέγκα.

Ο  παρουσιαστής και ακτιβιστής της εκπομπής είναι 21 ετών! Ταξιδεύει σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, καταγράφοντας με την ομάδα του το πώς αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε διάφορες πόλεις τα προβλήματα που σχετίζονται με την ενέργεια, την οικολογία, τη σπατάλη τροφίμων και τις όποιες πρωτοβουλίες υπάρχουν για την καταπολέμησή τους.

Όπως μας ενημερώνει σε σχετική ανάρτηση του ο Αντιδήμαρχος Καρπάθου, κ. Μανώλης Παραγυιός, στην Ελλάδα η εκπομπή που ετοιμάζει  η παραγωγή περιλαμβάνει δύο μόνο σταθμούς, την Αθήνα και την Κάρπαθο!

Ο κος Παραγυιός έδωσε παραχώρησε συνέντευξη στον Diego García Vega, πιο συγκεκριμένα στην ανάρτηση του αναφέρει:

“ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΗΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

Μια όμορφη συζήτηση με τον Diego García Vega στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ “Zero Waste Chef ” μίας BETA παραγωγής του παγκοσμίου εμβέλειας τηλεοπτικού σταθμού HBO max για την Βιώσιμη ανάπτυξη .

Μιλήσαμε για τις φυσικές πηγές νερού που ρέουν εδώ και αιώνες , τις υπόγειες δεξαμενές από τις οποίες αντλούμε με γεωτρήσεις μετά την διάδοση του ηλεκτρισμού καθώς και για την “τεχνητή δεξαμενή ” , το φράγμα Σχοινά, που πλέον άρχισε να παράγει νερό για την πόλη των Πηγαδίων .

Για την ευθύνη που έχουμε έναντι των επόμενων γενεών , να παραδώσουμε το περιβάλλον,αν όχι σε καλύτερη κατάσταση, τουλάχιστον όπως το παραλάβαμε και να διατηρήσουμε τους υδάτινους πόρους σε κατάσταση επάρκειας ώστε να μπορούν να επιβιώσουν κι αυτές .

Για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας και την ανάγκη προσδιορισμού του σημείου κορεσμού , μια συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει σύντομα η κοινωνία μας .

Για το μεγάλο εγχείρημα του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ,το δυσκολότερο εγχείρημα στην Ευρώπη εξαιτίας της Πολυνησιωτικότητας στο οποίο ο Δήμος Καρπάθου είναι συμμέτοχος κι αρωγός από την πρώτη στιγμή .

Για τον τρόπο που τα Δωδεκάνησα απέκτησαν το πρώτο zero waste island, την Τήλο , και πως προσπαθούμε από κοινού Δήμοι και Περιφέρεια , μέσω του ΦΟΔΣΑ , το Νότιο Αιγαίο να ελαχιστοποιήσει το ποσοστό ταφής στερεών αποβλήτων .

Επέλεξα η συνέντευξη αυτή να δοθεί με φόντο το υπέροχο ηλιοβασίλεμα του Λευκού για να μην χαθεί η ευκαιρία να μιλήσω για τον Αρχαίο οικισμό της περιοχής αλλά και το σύγχρονο τουριστικό θέρετρο με τις δαντελωτές ακρογιαλιές .

Για την εγκατάλειψη του οικισμού εξαιτίας των πειρατών καθώς και την επιστροφή των κατοίκων μετά από εκατοντάδες χρόνια, εξαιτίας του τουρισμού .

Ευχαριστώ, ιδιαιτέρως, την κ. Ευαγγελία Αγαπίου η οποία οργάνωσε από μόνη της την επίσκεψη του τηλεοπτικού σταθμού συμβάλλοντας με κόπο και μεράκι στην μοναδική αυτή προβολή της Καρπάθου (στην Ελλάδα η εκπομπή περιλαμβάνει δύο μόνο σταθμούς , στην Αθήνα και την Κάρπαθο ) .

Επίσης, επειδή μου έδωσε την ευκαιρία να μεταφέρω όσα γνωρίζω σε μία τόσο σημαντική εκπομπή για το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη.”