Κωνσταντίνος Χατζημανώλης. Kick boxing με τατουάζ την Κάρπαθο!

Κωνσταντίνος Χατζημανώλης. Kick boxing με τατουάζ την Κάρπαθο!

 

 

του Μανώλη Δημελλά

Ένα νέο παλικάρι της Καρπάθου, ο 35χρονος Κωνσταντίνος Χατζημανώλης, απόγονος του Συνταγματάρχη Παναγιώτη Κανονάρχου, προπονείται σε ένα μαχητικό άθλημα! Αθλητής της ΑΕΚ που κάνει προπόνηση με τον Έλληνα Παγκόσμιο Πρωταθλητή του αθλήματος παρουσιάζει στα Καρπαθιακά Νέα τα όνειρα του και δεν κρύβει την λατρεία του για το νησί του.

 

Δώσε μας μια εικόνα της καταγωγής και του νησιού σου. Το νησί είναι στο μυαλό και την καρδιά σου;

Μεγάλωσα στα Πηγάδια Καρπάθου. Ο πατέρας μου είναι από το Όθος Καρπάθου και η μητέρα μου από το Απέρι. Το νησί μου είναι πάντα στην καρδιά μου. Φαντάσου το έχω και σαν τατουάζ πάνω μου.

 

Κωνσταντίνε για διάλεξες το kick boxing;

Το kick boxing είναι ένα μαχητικό άθλημα που συνδυάζει γροθιές λακτίσματα και γόνατα. Στην αρχή το διάλεξα ως ένα είδος γυμναστικής με την πάροδο του χρόνου όμως μου έγινε τρόπος ζωής.

 

Οκτώ χρόνια ασχολείσαι με το άθλημα κι από αυτά τα πέντε σε προπονεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Μίλησε μας για αυτό, είναι σκληρό το kick boxing, ποια είναι η ψυχολογία του αθλούμενου;

Το kick boxing δεν είναι τόσο σκληρό όσο το φαντάζονται κάποιοι.

Φανταστείτε στο ποδόσφαιρο υπάρχουν περισότεροι τραυματισμοί.

Στον προπονητή μου και παγκόσμιο πρωταθλητή Λευτέρη Mr. X Χαχαμίδη οφείλω τα πάντα. Εκτός από προπονητής μου είναι ένας πολύ καλός μου φίλος.

Είναι το kick boxing άθλημα για όλο τον κόσμο; Μήπως υπάρχουν περιορισμοί ή έχουμε να κάνουμε με μύθους, που έχει καλλιεργήσει ο κινηματογράφος κι η τηλεόραση;

Το kick boxing δεν έχει καμία σχέση με αυτό που προβάλει ο κινηματογράφος. Απευθύνεται σε άνδρες γυναίκες και παιδιά.

Κάποιος μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

 

Έχεις κάποιο πρότυπο; Τι σε κάνει να σφίγγεις τα δόντια και να συνεχίζεις;

Το πρότυπο μου στο άθλημα είναι ο προπονητής μου Λευτέρης Χαχαμιδης. Αυτό που με κάνει να συνεχίζω να προπονούμαι είναι η αγάπη μου για το άθλημα.

 

Περιέγραψε μας τα όνειρα σου αλλά και πως παλεύεις να τα αγγίξεις. Μίλησε μας για το πρόγραμμα αλλά και την διατροφή σου.

Τα όνειρα μου στο άθλημα είναι μια καλή θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και κάποια στιγμή να ασχοληθώ με το επαγγελματικό επίπεδο. Προσπαθώ να τα αγγίζω με την υπομονή επιμονή θέληση και την προπόνηση. Προπονούμαι 6 φορές την εβδομάδα πρωί απόγευμα. Εκτός τις προπονήσεις του kick boxing υπάρχουν προπονήσεις για την βελτίωση της δύναμης και της αντοχής.

Κάθε γεύμα της ημέρας μου περιλαμβάνει πρωτεΐνη με υδατάνθρακες. Φρούτα πολύ νερό κατά την διάρκεια της ημέρας βιταμίνες και μέταλλα.

Αποφεύγω όσο μπορώ τα λιπαρά τηγανιτά τα γλυκά και το αλκοόλ.

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα σου;

Τα νέα παιδιά θα τα συμβούλευα να ασχοληθούν με το kick boxing γιατί κάποιος βλέπει άμεσα αποτελέσματα. Βοηθάει στην απώλεια του βάρους είναι μια μορφή αυτοάμυνας και ένας είδος γυμναστικής.

 

Ζούμε σε δύσκολες εποχές, προτείνεις το kick boxing ή κάποιο άλλο σπορ, για να ξεπεραστούν οι εσωτερικές δυσκολίες μας;

Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες. Ζούμε μέσα στο άγχος καθημερινά.

Προτείνω την προπόνηση στο kick boxing για την εσωτερική μας ηρεμία αποβάλλοντας το άγχος και το στρες.