ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Συνολικά 90 ταινίες διαγωνίζονται «διαδικτυακά» από το Σάββατο 28 Νοέμβρη

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Συνολικά 90 ταινίες διαγωνίζονται «διαδικτυακά» από το Σάββατο 28 Νοέμβρη

Tο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ξεκινά το Σάββατο 28 Νοέμβρηκαι ολοκληρώνεται την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη, διαδικτυακά, μέσα από την πλατφόρμα «online.olympiafestival.gr».

Στο φετινό Φεστιβάλ διαγωνίζονται 90 ταινίες επαγγελματιών, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ από 47 χώρες. Οι ταινίες αυτές συμμετέχουν στα διαγωνιστικά τμήματα Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας (14), Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας (24), Μικρού Μήκους Animation (25) και Ντοκιμαντέρ / Kids & Docs μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους (27).

Ακόμα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και αφιερώματα με 60 ταινίες μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε τα αφιερώματα, «Τζιάνι Ροντάρι, Διδάσκοντας τη Γραμματική της Φαντασίας», στο όποιο τιμάται η μνήμη του κορυφαίου Ιταλού συγγραφέα του 20ού αιώνα και πρωτοπόρου του σύγχρονου παραμυθιού μέσα από προβολές ταινιών, που έχουν γυριστεί επάνω στο έργο του, «2020. Προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας και της νεότητας στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο», όπου θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους 15 Ελλήνων σκηνοθετών και «Zoom in European Children’s Films», στο οποίο θα προβληθούν ταινίες του σύγχρονου ευρωπαϊκού κινηματογράφου για παιδιά και νέους.

Παράλληλα, φέτος είναι τα εικοστά γενέθλια της Camera Zizanio, που κάθε χρόνο, προσφέρει την ευκαιρία σε παιδιά από την Ελλάδα και τον κόσμο να δείξουν τις ταινίες που γύρισαν είτε μόνα τους είτε στο πλαίσιο του σχολείου. Η Camera Zizanio θα προβάλλει συνολικά 188 κινηματογραφικές δημιουργίες παιδιών και νέων από 47 χώρες. Στη φετινή Camera Zizanio θα προβληθεί ένας μεγάλος αριθμός από αυτές τις ταινίες που γύρισαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ταινίες… «Covid-19», λοιπόν, από την Ελλάδα, την Ευρώπη (Ρωσία, Βόρεια Μακεδονία, Αγγλία, Κροατία, Κύπρο, Ουκρανία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία), αλλά και την Κίνα, την Αμερική, τη Βραζιλία, το Μπαγκλαντές, την Ινδία, το Νεπάλ, την Αργεντινή…

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://olympiafestival.gr/, όπου υπάρχει και ειδική ενότητα με οδηγίες για το πώς θα πραγματοποιείται η θέαση. Σημειώνεται ότι όλες οι προβολές είναι δωρεάν.

https://www.902.gr