«Ψυχολογία του Στρες»! των Νικήτα & Άννας Πολεμικού. Μη χάσετε την on line παρουσίαση

«Ψυχολογία του Στρες»! των Νικήτα & Άννας Πολεμικού. Μη χάσετε την on line παρουσίαση

του Μανώλη Δημελλά

Πρόσφατα εκδόθηκε ακόμη ένα βιβλίο, από εκείνα που χαρακτηρίζονται και μαθήματα ζωής, γραμμένο από τον Καρπάθιο καθηγητή ψυχολογίας Νικήτα Πολεμικό και την κόρη του Άννα Πολεμικού, Νευροψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Bath (Ην. Βασίλειο), Επιστ. Συνεργάτις του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το βιβλίο έχει τίτλο Η “Ψυχολογία του στρες”, από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ κι απαντά στις καθημερινές απορίες για ένα θέμα στο οποίο δεν υπάρχει άνθρωπος να μην έχει αντιμετωπίσει. Το πρωτοποριακό, που κάνουν οι εκδόσεις ΑΡΜΟΣ είναι η διαδικτυακή ζωντανή παρουσίαση του βιβλίου!

Την ερχόμενη Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου στις 1700, μπορείτε να το παρακολουθήσετε το livestreaming στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UCe1_Hx6_4bMkZ23Jl4H_P6w/videos?view_as=subscriber

 Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Γιάννης Μελισσίδης, Θεολόγος, Παρουσιαστής της ΕΡΤ3 (Χαρά Θεού)
Ιωάννα Φωτιάδη, Δημοσιογράφος στην Καθημερινή
Νικήτας Ε. Πολεμικός, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
και Άννα Πολεμικού, Νευροψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Bath (Ην. Βασίλειο), Επιστ. Συνεργάτις του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μάλιστα η συζήτηση είναι ανοιχτή σε ερωτήσεις, απορίες και σχόλια που μπορείτε να στείλετε μέχρι την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020, στο email pr@armosbooks.gr

Η εκδήλωση θα αναρτηθεί στο κανάλι των Εκδόσεων Αρμός στο YouTube.

Το βιβλίο, γραμμένο σε απλό και κατανοητό λόγο από όλους μας, υπογράφουν ο Νικήτας και η κόρη του Άννα Πολεμικού κι ως στόχο έχει να «ανοίξει» τους ορίζοντες των αναγνωστών του, να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του στρες. Στη διαχείριση των συναισθημάτων μας σε σχέση με όλα αυτά που βιώνουμε.

Τι ακριβώς είναι αυτό που μας στρεσάρει τόσο πολύ; Τι είναι το στρες; Ποια είναι τα συμπτώματά του; Πώς αντιμετωπίζονται; Το βιβλίο αυτό εισάγει τους αναγνώστες στη συναρπαστική Επιστήμη του Στρες:
– Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις κρυφές επιδράσεις του στρες στο μυαλό και στο σώμα;
– Ποιες είναι οι επιπτώσεις του στρες στην υγεία;
– Ποια είναι η σχέση του στρες με τα αυτοάνοσα νοσήματα;
– Υπάρχει καλό και κακό στρες;
– Τι μπορούμε να μάθουμε για τη διαχείριση του στρες από τους αθλητές των ακραίων σπορ;

Όπως ξεχωρίζουμε από το οπισθόφυλλο:

«Η “Ψυχολογία του στρες” ανατρέχει βαθιά στις ρίζες του στρες και ρίχνει φως στους μηχανισμούς του. Παράλληλα, βοηθά τους αναγνώστες να προσεγγίσουν το στρες αποτελεσματικά και να βελτιώσουν τους τρόπους διαχείρισής του. Παρέχει χρήσιμες συμβουλές, εύκολες πρακτικές εφαρμογές και προσφέρει ανεξάντλητες δυνατότητες για αποφόρτιση, έκφραση, ψυχική ευφορία και ανάκτηση μιας ζωής με πληρότητα και ευψυχία».

Ο Νικήτας Πολεμικός, είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος με χαρακτηριστικά γνωρίσματα την ευγένεια, την καλλιέργεια, την αγάπη για προσφορά στον συνάνθρωπο και τον υψηλότατο δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης.

Είναι  γνωστός για την κλινική ύπνωση καθώς και τη πρωτοποριακή θεραπεία Gestalt και της σύγχρονης ανθρωποκεντρικής θεωρίας (Carl Rogers). Ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του για τους Καρπάθιους, είναι γεννημένος στα Πηγάδια της Καρπάθου.

Στο νησί παρακολούθησε τα μαθήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη συνέχεια σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Ρόδου όπου και αποφοίτησε το 1968.

Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Β. Κολοράντο (πτυχίο Bachelor, 1972 και μεταπτυχιακό δίπλωμα Master, 1973) και στη συνέχεια  στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης απ΄ όπου πήρε και το διδακτορικό του στην παιδαγωγική ψυχολογία (1983).

Μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Παιδαγωγικής Εταιρίας.

Μερικά από τα θέματα τα οποία έχει μελετήσει είναι: Η Μη λεκτική επικοινωνία, η Νεανική παραβατικότητα, οι Διαταραχές ύπνου στα παιδιά, τα Άτομα με ειδικές ανάγκες, η Αριστεροχειρία, η Ψυχοθεραπεία παιδιών και οι Μαθησιακές δυσκολίες. Από το 1986 διδάσκει ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Αιγαίου και το 2015 αναγορεύθηκε Ομότιμος Καθηγητής του. Έχει γράψει και επιμεληθεί περισσότερα από 20 βιβλία με θέματα που αφορούν το γνωσιακό του αντικείμενο.

Η οn line παρουσίαση του πιο πρόσφατου βιβλίου, η «Ψυχολογία του Στρες», είναι σπουδαία ευκαιρία, αφενός μεν να γνωρίσουμε τον συμπατριώτη μας, αφετερού να ανοίξουμε μια πύλη στον εσωτερικό μας κόσμο.