Ξεχωρίζει η Κάρπαθος στο αφιέρωμα της Daily Mail

Ξεχωρίζει η Κάρπαθος στο αφιέρωμα της Daily Mail

φωτογραφία Καλλιόπη Μαλλόφτη

Την Ελλάδα προτείνει σε αφιέρωμά της η Daily Mail –  το οποίο εντάσσεται στο επιτυχημένο πρόγραμμα προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας.

Η βρετανική εφημερίδας φωτίζει έξι μικρούς ελληνικούς παραδείσους οι οποίοι προσφέρονται για διακοπές, με ασφάλεια και ηρεμία. Πρόκειται για την Σάμος, την Πάτμο, τη Κάλυμνο, τη Λέρο, τους Λειψούς και την Κάρπαθο.

Με μια λέξη η Daily mail χαρακτηρίζει την Κάρπαθο γοητευτική! Κι όπως αναφέρει είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων – και προσφέρει περισσότερες από 100 υπέροχες παραλίες.

Προτείνει στους επισκέπτες να προχωρήσουν ανατολικά για τα αφρώδη σμαραγδένια νερά και τα πεύκα της Απέλλας. Αλλά δεν ξεχνά τον Διακόφτη, στο νότο, που είναι περιτριγυρισμένος από κέδρους, όπως και την εξαιρετική κολύμβηση με αναπνευστήρα στου  Μιχαλίου τον Κήπο.

Μάλιστα ο συντάκτης, που γνώρισε την Κάρπαθο, προτείνει και το Αράκι, στα νοτιοδυτικά όπου σκιάζεται από τα βράχια και συστήνει στους επισκέπτες να πηγαίνουν νωρίς για μπανιο για να αποφύγουν τον κόσμο.

Για ημερήσιες εκδρομές,  προτείνει την Όλυμπο.

Στο χωριό, το οποίο παρέμεινε μια κλειστή κοινωνία για αιώνες, είναι ιδανικό για μια εναλλακτική μέρα – κυρίως για την υπέροχη θέα του και για να ρίξετε μια ματιά στην παραδοσιακή ελληνική ζωή.

Μάθετε περισσότερα για τη συναρπαστική ιστορία και τους άγραφους νόμους και, στη συνέχεια, μπείτε στον 300χρονο ανεμόμυλό του, πριν μπείτε σε παραδοσιακά μακαρόνια – νόστιμα χειροποίητα ζυμαρικά σερβιρισμένα με τυρί και κρεμμύδια.

 Ο Προφήτης Ηλίας είναι επίσης ένας παράδεισος για τους περιπατητές, με πυκνά μονοπάτια που προσφέρουν πεζοπόρους με πανοραμική θέα στη πανέμορφη ακτογραμμή.

Το άρθρο δεν ξεχνά τους Foodies και τους οδηγεί στο πολυσύχναστο λιμάνι, τα Πηγάδια.

Γευτείτε τοπικές γαρίδες, όπως και το μενού της Καρπάθου, θυμηθείτε ότι οι Μενέτες είναι ο τόπος για ψητά κρέατα. Περπατήστε στα γραφικά στενά άσπρα σοκάκια της Βωλάδας αλλά και στο Όθος, στο ψηλότερο χωριό του νησιού. Αρχαία θα δείτε στον δημοφιλή Λευκό, ενώ μπορείτε να εξερευνήσετε μνημεία στην όμορφη πρωτεύουσα Πηγάδια.