Αναβίωσε η δίκη ομογενή Καρπάθιου για σοβαρό επεισόδιο με αστυνομικούς

Αναβίωσε η δίκη ομογενή Καρπάθιου για σοβαρό επεισόδιο με αστυνομικούς

Eνώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου αναβίωσε σήμερα υπόθεση με κατηγορούμενο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, απείθεια, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία έναν 45χρονο ομογενή από τις ΗΠΑ, κάτοικο της Καρπάθου, που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 29 μηνών με 3ετή αναστολή.
Αθώα έχει κριθεί στην ίδια υπόθεση η Αμερικανίδα σύζυγός του.
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την 13η Ιουλίου 2017 και ώρα 13.10 στα Πηγάδια της Καρπάθου από αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος.

Όπως είχε γράψει η “δ”, τρεις αστυνομικοί που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας και συγκεκριμένα τροχονομικούς ελέγχους επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στα Πηγάδια, είδαν δύο μοτοσυκλέτες, που ήταν σταθμευμένες παράνομα έμπροσθεν του καταστήματος του κατηγορούμενου.
Ενας αστυνομικός του τριμελούς κλιμακίου επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα για να εξακριβωθούν τα στοιχεία των μοτοσυκλετών και εισήλθε στο κατάστημα του κατηγορούμενου για να ενημερώσει ότι η μία εξ’ αυτών ήταν και ανασφάλιστη.
Όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε φραστικά στον συγκεκριμένο αστυνομικό εξυβρίζοντάς τον και εν συνεχεία όταν του ζητήθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του, εισήλθε σε κατάστημα ιδιοκτησίας της συμβίας του, η οποία φέρεται να προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδο των αστυνομικών.

Δύο αστυνομικοί φέρονται να εισήλθαν στο κατάστημα και να τον ενημέρωσαν ότι επρόκειτο να προσαχθεί στο Α.Τ. για την εξακρίβωση των στοιχείων του και τότε, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, τους επιτέθηκε με ένα ρόπαλο και προκάλεσε στον ένα σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και στον δεύτερο ελαφρύ τραυματισμό στον αριστερό ώμο.
Ο πρώτος όχι μόνο αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται αλλά δήλωσε, παρουσία του συνηγόρου του κ. Μανώλη Κουτσούκου, θύμα αστυνομικής βίας.

Η σύζυγός του πριν από την απολογία της προχώρησε στην υποβολή εγκλήσεως σε βάρος 4 αστυνομικών του ΑΤ Καρπάθου και κατά παντός άλλου υπευθύνου αυτουργού ή συνεργού για ψευδορκία μάρτυρα, για κατάχρηση εξουσίας, για παράβαση καθήκοντος, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για βασανισμό και προσβολή της αξιοπρέπειάς της.
Πηγή:www.dimokratiki.gr