Δήμος Καρπάθου - Με τη τρίτη προσπάθεια θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός

Δήμος Καρπάθου - Με τη τρίτη προσπάθεια θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός

 

Όπως είναι ήδη γνωστό η έκτακτη Ειδική Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Καρπάθου, στις 25 Φεβρουαρίου 2021, με θέμα την ψήφιση του προυπολογισμού, δεν πραγματοποιήθηκε διότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν οι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Ο λόγος ήταν  οι προσωπικές επιθέσεις, που υποστήριξαν ότι είχαν δεχθεί, από ένα πρόσφατο δελτίο τύπου του Δημάρχου Καρπάθου, έτσι δεν υπήρξε απαρτία για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Χθες το πρωι, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, υπήρξε ακόμη μια προσπάθεια, η δεύτερη κατά σειρά. Αυτή τη φορά η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου προτάθηκε να γίνει δια περιφοράς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όμως και οι δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με αυτή την μέθοδο.

Μάλιστα ο κος Μιχ. Τσαμπουνιεράκης, Επικεφαλής παράταξης  ” Κάρπαθος –  Νέα  Αρχή ”,  ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Επι  της  επαναληπτικής  διαδικασίας   της  έκτακτης   συνεδρίασης   τουΔημοτικού  Συμβουλίου ,σας  πληροφορούμε ότι διαφωνούμε   για το πιο  σημαντικό  θέμα ,του Δήμου μας, να  γίνει η συνεδρίαση  δια περιφοράς ,όπως προτείνεται, επικαλούμενοι, προφάσεις αναιτιολόγητες ,που  θίγουν  την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, ελευθερίας του λόγου  και  ενημέρωσης  του  καρπαθιακού λαού. Προτείνουμε   προσδιορισμό  οποιαδήποτε  ημέρα της συνεδρίασης  , με τηλεδιάσκεψη και μόνο ,για τη σοβαρότητα του θέματος. Η απαξία  της επικοινωνίας  μας, ως θεσμοί δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη  πρόσκληση, για συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου  της κοινωνίας μας».

Αντίστοιχη άποψη εξέφρασε και ο κος Χρ. Κατσάνης Επικεφαλής της Δ. Παράταξης ΑΠΕΚ.

Μετά κι από την δεύτερη ματαίωση ακολούθησε νέα πρόσκληση. Αυτή τη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης και ορίστηκε για σήμερα Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου,  στις 19.00.

Μάλιστα επειδή το συμβούλιο συνεδριάζει έπειτα από 3η πρόσκληση, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, λαμβάνει αποφάσεις μόνο για τα θέματα που είχαν εγγραφεί στην αρχική ημερήσια διάταξη, εφόσον τα μέλη που θα είναι παρόντα αποτελούν το 1/3 τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών.

Έτσι λοιπόν ανοίγει ο δρόμος στην ψήφιση του προϋπολογισμού 2021 χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευσης, ούτε βέβαια είναι αναγκαίες οι ψήφοι της. Θεωρούμε ότι οι δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα παραστούν και θα τοποθετηθούν. Ωστόσο πέρα από το επείγον ζήτημα του προϋπολογισμού, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα ξεπεραστεί το «αγκάθι» του επίμαχου δελτίου τύπου από τον  δήμαρχο Καρπάθου.