Πραγματοποιήθηκε δημόσιος διάλογος για τους Δασικούς Χάρτες στην Κάρπαθο

Πραγματοποιήθηκε δημόσιος διάλογος για τους Δασικούς Χάρτες στην Κάρπαθο

 

 

Στις 6ην Απριλίου 2022 η Έπαρχος Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου και η Μόνιμη Επιτροπή Καρπάθου του ΤΕΕ διοργάνωσαν δημόσιο διάλογο για τους Δασικούς Χάρτες. Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν πολλοί συμπατριώτες μας, Μηχανικοί, Δικηγόροι, Λογιστές,Γεωπόνοι, Δασοπόνοι, Ξενοδόχοι-Επιχειρηματίες, κα.

Η κ. Έπαρχος στην τοποθέτησή της ενημέρωσε αναλυτικά τους παρευρισκόμενους για τις δράσεις, όπου ανέλαβε εξ αρχής η Περιφερειακή Αρχή για την επίλυση των πολλών και σημαντικών προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν στα νησιά μας από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών και από το ισχύον τότε νομοθετικό πλαίσιο της κυριότητας κλπ.

Ενημέρωσε για τις δράσεις τις Επαρχιακής Επιτροπής για τους Δασικούς Χάρτες (επιστολή διαμαρτυρίας, συναντήσεις, τηλεδιασκέψεις, επίσκεψη Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Αμυρά) καθώς και για τις νομοθετικές παρεμβάσεις που ακολούθησαν, οι οποίες κινήθηκαν στην σωστή κατεύθυνση και σύμφωνα με τις προτάσεις μας.

Στην συνέχεια ενημέρωσε ο Αρχ/νας Μηχ/κός κος Νικ. Μπερτζουάνης, ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ και μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής, για θέματα που έχουν να κάνουν με τη διόρθωση των σφαλμάτων στους Δασικούς Χάρτες, προπάντων για να ληφθούν υπόψη πράξεις χαρακτηρισμού και άλλες διοικητικές πράξεις, οι οποίες δεν ελήφθησαν υπόψη. Παράλληλα ζήτησε και εξάμηνη παράταση της προθεσμίας για τις ενστάσεις.

Ακολούθως ο Δικηγόρος κος Μιχάλης Γ. Ιωαννίδης, ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις και προπάντων για το νέο νομικό πλαίσιο των δασωμένων αγρών καθώς και τις νομοθετικές παρεμβάσεις , που ακόμα απαιτούνται, για να προστατευθούν τα ατομικά δικαιώματα των ιδιοκτητών. Επισήμανε ακόμα την αναγκαιότητα τήρησης από κάθε ενδιαφερόμενο της προθεσμίας για την κατάθεση αντιρρήσεων, η οποία λήγει την 31.5.2022 και της οποίας η περαιτέρω παράταση κρίνεται απολύτως αναγκαία.

Τέλος παρευρισκόμενοι πολίτες του νησιού μας, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και επικρότησαν την πρωτοβουλία για τον ανωτέρω Δημόσιο Διάλογο.

Αποτέλεσμα του χθεσινού Δημοσίου Διαλόγου ήταν να υπογράψουν οι παρευρισκόμενοι ψήφισμα με τις προτάσεις της Μόνιμης Επιτροπής Καρπάθου του ΤΕΕ.