Ντίνος Καραξής: "Η τακτοποίηση του ΧΥΤΑ πράξη ευθύνης προς τους κατοίκους της Καρπάθου"

Ντίνος Καραξής: "Η τακτοποίηση του ΧΥΤΑ πράξη ευθύνης προς τους κατοίκους της Καρπάθου"

Ο Χώρος Υγιεινής Ταφής Απορριμμάτων είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα που απασχολούν τις σύγχρονες, συγκροτημένες κοινωνίες και αναζητούν άμεσα λύση, διότι συνδέεται απόλυτα με την υγεία των κατοίκων.

Για τον ΧΥΤΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ έχουν γραφεί πολλά με πάμπολες αναφορές στο καυτό αυτό θέμα προς αναζήτηση επίλυσης του προβλήματος που αναδεικνύεται με αποκρουστικές εικόνες που καταμαρτυρούν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, και συνεπάγεται την αβελτηρία των υπευθύνων εντός και εκτός Καρπάθου.

Όλοι γνωρίζουμε τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που δρουν κατασταλτικά στη λήψη αποφάσεων ακόμη και σε έργα που καθυστερεί απελπιστικά η εκτέλεσή τους.
Η Ταφή των απορριμμάτων δια την τακτοποίηση του χώρου και την εξάλειψη των δύσοσμων αναθυμιάσεων που αναδύονται στην πέριξ περιοχή, είναι ένα πρόβλημα για το οποίο πάραυτα πρέπει να επιληφθεί και να δώσει άμεση λύση η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το έργο αυτό που δεν συγκαταλέγεται μεταξύ ” των έργων βιτρίνας ” είναι τόσο σημαντικό που η εκτέλεσή του θα αξιολογηθεί και θα καταγραφεί στη λίστα των πεπραγμένων του Δήμου Καρπάθου ως πράξη ευθύνης προς τους
κατοίκους της νήσου.

φωτογραφία Γιώργος Χατζηκουτσός, facebook

Ντίνος Καραξής

14.1.2023

Καρπαθιακά Νέα