Γνωστός για τα πατρωτικά του αισθήματα και την υψηλή αίσθηση προσφοράς ο Καρπάθιος διεθμούς φήμης γιατρός Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, προχώρησε σε δωρεά 3.700 ευρώ στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθο τα οποία θα διατεθούν για την αγορά γραφείων και κλιματιστικών σωμάτων!
Η δωρεά του κ. Κωνσταντινίδη ακολουθεί εκείνη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου, κ. Αμβροσίου ο οποίος προσέφερε 10.000 ευρώ για την αγορά ειδικού μηχανήματος απεγλωβισμού σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων.
Ο Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης (MD, PhD, FACS Γενικός Χειρουργός Διευθυντής του Τμήματος Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών) αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του «Αριστοτελείου» Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1981 και ακολούθως ξεκίνησε την ειδικότητά του με χειρουργικό προσανατολισμό στο νοσοκομείο «Riverside Methodist», στο Κολόμπο, στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της πολιτείας του Οχάιο. Το 1987 ανέλαβε Επικεφαλής ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Riverside Methodist» και ένα χρόνο αργότερα απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής.
Στη συνέχεια έκανε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του «Δημοκρίτειου» Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα: «Πρώιμα αποτελέσματα της Λαπαροσκοπικής Χολοκυστεκτομής». Ακολούθησε πλήθος μεταπτυχιακών σεμιναρίων ανά τον κόσμο, με έμφαση στη Ρομποτική Χειρουργική, τη Βαριατρική Χειρουργική και τη Μεταβολική Χειρουργική.
Ενδιάμεσα είχε πλούσια ακαδημαϊκή καριέρα ως Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας του Οχάιο, στις ΗΠΑ, όπου το 2013 ανακηρύχθηκε Adjunct Professor Χειρουργικής.
Από το 1991 ως σήμερα διατελεί Διευθυντής του τμήματος Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό διεθνών και εγχώριων επιστημονικών εταιρειών και είναι κριτής στα επιστημονικά περιοδικά «Journal of Robotic Surgery» (Περιοδικό Ρομποτικής Χειρουργικής), «Obesity Surgery» (Χειρουργική Παχυσαρκίας) και «International Journal of computer-assisted Radiology & Surgery (Διεθνές Περιοδικό Ακτινολογίας και Χειρουργικής υποβοηθούμενες από Συστήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών).
Έχει υπάρξει κριτής εργασιών σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και συμμετέχει σε πλήθος επιστημονικών συμβουλίων
Έχει βραβευτεί πολλές φορές για το ιατρικό και επιστημονικό του έργο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εφάρμοσε laser για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, το 1991, καθώς και το σύστημα AESOP 3000 (Automated Robotic Endoscopic System for Optimal Positioning) τόσο στην Ελλάδα όσο και στη ΝΑ Ευρώπη, επίσης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, το Σεπτέμβριο του 2000. Πραγματοποίησε τις πρώτες επεμβάσεις ρομποτικής χειρουργικής με το σύστημα da Vinci στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, το Σεπτέμβριο του 2006.
Έχει σημαντική κοινωνική προσφορά (Εθελοντική Προσφορά Ιατρικών Υπηρεσιών -«Ομάδα Αιγαίου»- σε Πάτμο, Αστυπάλαια, Κάρπαθο, Ίο, Κάσο, Ικαρία).