Δύο εισαγόμενα κρούσματα στην Κάρπαθο

Δύο εισαγόμενα κρούσματα  στην Κάρπαθο

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λυριστης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για δύο εισαγωμενα κρούσματα που βρέθηκαν χθες και σήμερα το πρωί στο νησί.

Το ένα καταγράφηκε κατά την είσοδο του στο αεροδρόμιο του νησιού με την χθεσινή πτήση το μεσημέρι από την Αθήνα. Κατά τη διαδικασία  των rapid tests άτομο εντοπίστηκε και παραπέμφθηκε για μοριακό τεστ στο Νοσοκομείο του νησιού. Μετά από δύο ώρες και ενώ δεν είχε πάει στο νοσοκομείο επικοινώνησε μαζί του ο κ. Λυριστης κ εκεί έμαθε ότι στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί από τα ελληνοαλβανικά σύνορα ότι ήταν θετικός. Ο κ. Λυριστης εξέφρασε μάλιστα την απορία του:

πως είναι δυνατόν να περνάνε τα σύνορα ενώ δεν υπάρχουν αποτελέσματα του τεστ;”

Το άτομο παραμένει ε κατ οίκον περιορισμό σε χωριό της Καρπάθου.

Το δεύτερο θετικό κρούσμα είναι στρατιωτικός, που έφτασε στην Κάρπαθο από την Κρήτη, την περασμένη Κυριακή, αλλά κατά την είσοδο του βρέθηκε αρνητικός στο τεστ. Σήμερα προσήλθε στο νοσοκομείο του νησιού όπου έγινε μοριακό τεστ στο οποίο ήταν θετικός και μπήκε σε καραντίνα.

Επίσης ενημερώθηκαμε ότι ο δήμος Καρπάθου κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει κλειστός όλη τη βδομάδα και θα ανοίξει τη Δευτέρα. Το απόγευμα αναμένεται και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για τρεις μέρες θα κάνει ελέγχους και θα βοηθήσει την πολιτική προστασία στο  έργο της.