Δυο χρόνια χωρίς τον Γεώργιο Νισύριο. Φανερή η απουσία από το δημοτικό συμβούλιο Καρπάθου

Δυο χρόνια χωρίς τον Γεώργιο Νισύριο. Φανερή η απουσία από το δημοτικό συμβούλιο Καρπάθου

 

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του Γεωργίου Νισύριου. Ιδιαίτερα αγαπητός και ενεργότατο μέλος της κοινωνίας της Καρπάθου, ο Γιώργος Νισύριος διετέλεσε πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Δωδεκανήσου, επί σειρά ετών στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής.

Ο Γεώργιος Θεμιστοκλή Νισύριος γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 1951 στο Απέρι Καρπάθου. Το τρίτο κατά σειρά τέκνο του Θεμιστοκλή και της Σοφίας. Παντρεμένος με τη Καλλιόπη, το γένος Χιώτη, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά την Ρηγοπούλα, τον Θεμιστοκλή, την Σοφία και το Μανόλη.
Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Απερίου.
Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1974, επάγγελμα το οποίο επέλεξε να ασκήσει στο τόπο του, τη Κάρπαθο, από την αποφοίτηση του μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του.
Διετέλεσε πρόεδρος της Δ.Ε. του Κέντρου υγείας Καρπάθου από το 1990 έως το 1993 και από το 2005 έως το 2009. Κατά τη θητεία του επισκευάσθηκε το Κέντρο Υγείας και διαμορφώθηκε ο εξωτερικός χώρος, ενώ ταυτόχρονα έγιναν όλες οι προσπάθειες επέκτασης και αναβάθμισης του Κ.Υ. σε νοσοκομείο.
Υπήρξε Υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου το 1989, το 1990 (σε 3 επαναληπτικές εκλογές) όπως και το 1993 και το 2000 με τη Νέα Δημοκρατία.
Κατά τη περίοδο 2002 έως και 2010 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου, την οποία και εκπροσώπησε στην Ε.Ν.Α.Ε. (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος) στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος στον Δήμο Καρπάθου τη περίοδο 2010 έως 2019.
Η προσφορά του στην Κάρπαθο δεν εξαντλήθηκε στις παραπάνω δράσεις καθώς επί σειρά ετών συμμετείχε και σαν Πρόεδρος και σαν μέλος των Δ.Σ. σε πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία της Νήσου.