Πανελλαδικές 2023 –Δυο μαθήτριες αρίστευσαν και διέπρεψαν από την Κάρπαθο!

Πανελλαδικές 2023 –Δυο μαθήτριες αρίστευσαν και διέπρεψαν από την Κάρπαθο!

Με 19.300 μόρια η Ειρήνη Φωτεινή Σπανομανωλή, με καταγωγή από τις Μενετές, περνά στο Πολυτεχνείο και την αγαπημένη της Αρχιτεκτονική (αφού δώσει και σχέδιο) ή σε οποιαδήποτε σχολή επιθυμεί στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο! Η Ειρήνη Φωτεινή Σπανομανωλή έγραψε 20 φυσική, 19,9 χημεία, Μαθηματικά 18,1, 18,5 έκθεση! Στο Απολυτήριο Λυκείου έχει βαθμό 19 και 8/10!

Στην κεντρική φωτογραφία η Ειρήνη Φωτεινή Σπανομανωλή.

Με 18.900 μόρια η Μαρία-Ραφαέλα Τσαμπουνιεράκη, από τα Πηγάδια, του Μιχαήλ και της Υπαπαντής, και πάλι από το ΓΕΛ Απερίου, διεκδικεί οιαδήποτε σχολή Υγείας επιθυμεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών! 19,8 Φυσική, 19,2 Χημεία, Βιολογία 19, 17,2 Έκθεση.

Και τα δυο κορίτσια είναι άξια συγχαρητηρίων, αλλά όχι μονάχα αυτά, και οι γονείς και οι καθηγητές τους, μας δείχνουν το δρόμο για να γίνουμε ουσιαστικότεροι και να παρασύρουμε πιο ψηλά όλη την Κάρπαθο.

Και οι δυο μαθήτριες που ξεχώρισαν και κατάφεραν να διαπρέψουν έχουν φοιτήσει στο Λύκειο Απερίου και αυτό αποδεικνύει ότι ακόμη και στην άκρη του Αιγαίου, το περιβάλλον και η οικογένεια μπορούν να βοηθήσουν, να δώσουν ώθηση στους μαθητές ακόμη και να αριστεύσουν αν οι ίδιοι το επιθυμούν.

Βέβαια στην περίπτωση της Ειρήνης Φωτεινής Σπανομανωλή, επειδή έπρεπε να κάνει και φροντιστήριο στο Σχέδιο ήταν αναγκασμένη να ταξιδεύει συχνά εκτός Καρπάθου εκεί λοιπόν υπάρχει σοβαρό θέμα και πρέπει να βρεθούν λύσεις για αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους ώστε να συναγωνίζονται ισότιμα τα παιδιά που βρίσκονται στα αστικά κέντρα.

 

30.6.2023

Καρπαθιακά Νέα