Δυο ομόφωνες αποφάσεις από την τοπική κοινότητα Μενετών. Το δέντρο της κάτω πλατείας δεν θα κοπεί!

Δυο ομόφωνες αποφάσεις από την τοπική κοινότητα Μενετών. Το δέντρο της κάτω πλατείας δεν θα κοπεί!

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021,  το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Μενετών και αποφάσισε ομόφωνα να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στην είσοδο και έξοδο του χωριού (ελαιοτριβείο-συνεταιρισμός) και επίσης να γίνουν κίτρινες διαγραμμίσεις έτσι ώστε να οροθετηθούν οι θέσεις που επιτρέπεται και απαγορεύεται το πάρκινγκ κατά μήκος του δρόμου που διασχίζει το χωριό. Με απώτερο στόχο να ελέγχει το σοβαρότατο ζήτημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης που συμβαίνει ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στις Μενετές. Η επόμενη συζήτηση φαίνεται πως θα είναι η δημιουργία περιφεριακού δρόμου που θα περνά κάτω από τον βράχο της Παναγίας των Μενετών και θα οδηγεί εκτός του χωριού.

Επίσης το τοπικό συμβούλιο κατά την τακτική του συνεδρίαση έλαβε ακόμη μια ομόφωνη απόφαση. Τιμώντας τη μνήμη και το έργο που έγινε στο χωριό κατά τη θητεία του πρώην κοινοτάρχη Μενετών Σταμάτη Μιχαήλ Σπανού (κοινοτάρχης  του χωριού 1983-1986) αποφασίστηκε να δοθεί το όνομα του στον κεντρικό δρόμο έως το πάρκινγκ της γαλαρίας.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα είδηση από τις Μενετές. Το μεγάλο και επιβλητικό δέντρο, που στέκει στην κάτω πλατεία, δεν θα κοπεί. Πολλά καλοκαίρια ακούσαμε ότι δημιουργούσε προβλήματα στο τοιχίο στήριξης, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε μετά από τον σχετικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε από το γεωπόνο του δήμου. Το δέντρο κλαδεύτηκε, καλλωπίστηκε και παραμένει ως σύμβολο-στολίδι των Μενετών.