Δύσκολος τόπος για τα παιδιά η Κάρπαθος. Τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να έχουν προτεραιότητα

Δύσκολος τόπος για τα παιδιά η Κάρπαθος. Τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να έχουν προτεραιότητα

Αρχές Αυγούστου 2022, απόγευμα, στην άνετη ιστορική πλατεία, μπροστά στο κτήριο Επαρχείο Καρπάθου ΗΝ Κάσου. Πολλά  παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12-15 ετών, παίζουν μπάλα, τρέχουν και παλεύουν να εκτονώσουν την ενέργεια τους.

Το περίεργο δεν είναι τα παιδιά, που δεν έχουν έναν κλειστό χώρο για να παίξουν και να αθληθούν με ασφάλεια. Το πιο περίεργο είναι ότι ο πεζόδρομος παραμένει ανοιχτός και μάλιστα η μια αυτοσχέδια κίτρινη μπάρα, από την πλευρά που βρίσκεται το Μουσείο, είναι τοποθετημένη στο πλάι, για να μην εμποδίζει την απρόσκοπτη διέλευση των αυτοκινήτων!

Στεκόμαστε για λίγη ώρα, μικρά και μεγάλα αυτοκίνητα περνούν σα να μη συμβαίνει τίποτα. Κάποια από αυτά ήταν παρκαρισμένα στον πεζόδρομο ακριβώς επάνω από το ανοιχτό δημοτικό θέατρο. Κανείς δε δείχνει ενδιαφέρον, οι γονείς συνήθισαν και τα παιδιά δε ψηφίζουν για να μπορούν να διεκδικήσουν έναν χώρο στο νησί.

Πριν από πολλούς μήνες δόθηκαν 24.000 ευρώ και αγοράστηκαν μπάρες, ωστόσο αληθινή βούληση από τον Δήμο και την κοινότητα του νησιού δεν υπάρχει για την τοποθέτηση τους, έστω και μόνο σε αυτό το σημείο που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για ένα ατύχημα.

Πολλές φορές έχει επισημανθεί από γονείς η ανυπαρξία ειδικών χώρων, παιδοτόπων, παιδικών χαρών ή ακόμη και πάρκων που με ασφάλεια ένας νέος θα μπορέσει να περπατήσει ή να σταθεί και να χαρεί τη φύση της Καρπάθου. Κάπου όλα αυτά σκοντάφτουν, απαντήσεις δεν υπάρχουν κι όταν τέτοιες φωνές ακούγονται πολύ γρήγορα σβήνουν. Ψιλά, πολύ πολύ ψιλά γράμματα.

4.8.2022

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα