Νέο ντοκιμαντέρ στην Κάσο από τον Αριστείδη Μιαούλη

Νέο ντοκιμαντέρ στην Κάσο από τον Αριστείδη Μιαούλη
 Ο Αριστείδης Μιαούλης δε σταματά να καταγράφει μικρές και μεγάλες ιστορίες της Δωδεκανήσου. Εδώ σε ένα ακόμη ταξίδι του στην Κάσο κι αυτή τη φορά, μέσα από την έρευνα του, θα μάθουμε πως γίνεται η κασιώτικη σιτάκα!
Διαβάστε τι λέει ο ίδιος για το νέο του σχέδιο:
Δεν είναι η Πυθία που βλέπετε και δεν καίει δάφνες για να μαντέψει… Είναι η καλή μου φίλη Μαρούκλα απο το Αρβανιτοχώρι της Κάσου που αγωνίζεται για να φτιάξει την τοπική σιτάκα , συνεχίζοντας μια παράδοση με ρίζες που χάνονται στα προ Ομηρικά ακόμη χρόνια .
Από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα που ζυμώνεται και αφού πάρει μια ελαφρά ξυνίλα, έχει αλατιστεί και βρίσκεται μπροστά της στο μεγάλο καζάνι. Η φίλη μου από τα ξημερώματα και για διάστημα 8 ωρών ( μόνο εγώ ήμουν εκεί 3 και πλέον ώρες για την μαγνητοσκόπηση) το ανακάτευει με το ξύλινο ειδικό ραβδί μέχρι να πάρει την κρεμώδη μορφή που πρέπει… Αύριο μαζί θα πίνουμε τον καφέ….