Δολοφονημένη η μάνα του μικρού δελφινιού στην Αρκάσα Καρπάθου;

Δολοφονημένη η μάνα του μικρού δελφινιού στην Αρκάσα Καρπάθου;

Πόσο κρίμα. Το 2022 φεύγει με ένα φονικό στην Κάρπαθο. Φαίνεται πως υπάρχουν άνθρωποι που δε λογαριάζουν τίποτε μπροστά στη διασκέδαση ή την όποια επιθυμία τους έτσι μπορούν να σηκώνουν το όπλο και να σκοτώνουν οποιοδήποτε πλάσμα τους ενοχλεί.  Άραγε με την ίδια ευκολία δε θα σκοτώσουν και έναν άνθρωπο;

Νεότερα στοιχεία φανερώνουν ότι το δελφινάκι, που πάλεψαν να σώσουν χθες το βράδυ στην παραλία της Αγίας Σοφίας στην Αρκάσα της Καρπάθου, το πιθανότερο είναι ότι τελικά σώθηκε! Ωστόσο, ένα άλλο δελφίνι, σχεδόν μισό μέτρο μεγαλύτερο, στην ίδια παραλία, βρέθηκε σήμερα το πρωί δολοφονημένο.

Να υποθέσουμε ότι πρόκειται για την μητέρα του μικρού δελφινιού που χθες ήταν χαμένο και προσπαθούσε να βγει στη στεριά; 

Η υπόθεση είναι πολύ παράξενη αφού σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,  που έζησαν από κοντά την προσπάθεια διάσωσης του μικρού δελφινιού, δεν είχαν δει τραύμα η χτύπημα στο μικρό σώμα του!

Να υπενθυμίζουμε ότι από νωρίς χθες το απόγευμα, ο γιος του προέδρου της κοινότητας Αρκάσας, ο Παύλος Χουβαρδά, πάλεψε για να σώσει το μικρό δελφινάκι, ενώ όλο το απόγευμα κατέβαλλαν προσπάθειες άνδρες από το λιμεναρχείο Καρπάθου.  Μάλιστα με τη συνδρομή ταχύπλοου το μικρό δελφίνι μεταφέρθηκε στα βαθιά όπου και το άφησαν ελεύθερο. Κι όλοι είχαμε την ελπίδα ότι το όμορφο θηλαστικό είχε τελικά σωθεί.

Σήμερα το πρωί, στην ίδια παραλία, βρέθηκε νεκρό δελφίνι και αρχικά υπήρχε η σκέψη ότι επέστρεψε και αυτοκτόνησε όπως λένε το μικρό. Ωστόσο με προσεκτική παρατήρηση φαίνεται ότι δεν πρόκειται για το ίδιο δελφίνι! Το τουφεκισμένο είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Την υπόθεση έρευνα το λιμεναρχείο της Καρπάθου και ελπίζουμε ότι η υπόθεση θα την φτάσει στον εισαγγελέα της Ρόδου και δεν θα μείνει ατιμώρητος ο φονιάς. 

Σε μια κοινωνία που σκοτώνουν δελφίνια κι άνθρωποι δεν αντιστέκονται, άραγε τι ελπίδες έχουν τα παιδιά κι επόμενες γενιές να αγαπήσουν τη φύση και το περιβάλλον;

30.12.2022

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα