ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ - Δημόσια Ευχαριστία του ΜΑΝΩΛΗ ΗΛ. ΛΙΟΡΕΪΣΗ προς τους συμπατριώτες μας ΝΙΚΟ και ΜΑΙΡΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ - Δημόσια Ευχαριστία του ΜΑΝΩΛΗ ΗΛ. ΛΙΟΡΕΪΣΗ προς τους συμπατριώτες μας ΝΙΚΟ και ΜΑΙΡΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

 

Διάβασα με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρόταση που κατέθεσαν στην Κοινότητα Ολύμπου οι συμπατριώτες μας επιχειρηματίες Νίκος και Μαίρη Πρωτοψάλτη, που σκοπό έχουν να συμβάλλουν και αυτοί με τον τρόπο τους ώστε να μείνει ανοιχτό το Σχολείο του Διαφανιού.

Με αρχιτέκτονα της όλης προσπάθειας τον Αντιπρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου Γιώργο Χατζηπαπά αλλά και με την απλόχερη προσφορά του εξαίρετου επιχειρηματία και της συζύγου του, που έχουν τις απαραίτητες ευαισθησίες, αν και δεν είναι γέννημα – θρέμμα της Ολύμπου, ο στόχος που μπήκε για τη συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Διαφανίου Καρπάθου υλοποιείται σταδιακά…!!

Προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον Νίκο και τη Μαίρη Πρωτοψάλτη βλέποντας τη σημαντική πατριωτική προσφορά τους προς τους μαθητές του Δημοτικού μας Σχολείου..!!

Δεν το κρύβω ότι ζώντας σε αυτό το δύσκολο τόπο προσπάθησα και εγώ με τις μικρές μου δυνάμεις προς την ίδια κατεύθυνση.

Να μην κλείσει δηλαδή το αγαπημένο μας σχολείο.

Όμως από τη μια χαίρομαι κι από την άλλη στεναχωριέμαι για το γεγονός ότι  ενώ ενημερώθηκαν οι απανταχού της γης σύλλογοι των Ολυμπιτών που έχουν σαν θεμελιακό τους στόχο την πολυποίκιλη στήριξη των χωριών μας, δεν είχαμε ως τώρα κάποιαν ουσιαστική ανταπόκριση.

Ποιος θα τους πει άραγε ότι πρέπει να βοηθούν την γενέτειρα στη δύσκολη της ώρα και όχι απλά να την επικαλούνται όταν τους είναι χρήσιμη..!!

Και πάλι ευχαριστώ φίλε Νίκο και εσένα Μαίρη Πρωτοψάλτη.

19.3.2023

Καρπαθιακά Νέα