Δράσεις κινηματογραφικής παιδείας στην Κάρπαθο! Προβολές και μαθήματα σε Απέρι και Πηγάδια

Δράσεις κινηματογραφικής παιδείας στην Κάρπαθο! Προβολές και μαθήματα σε Απέρι και Πηγάδια
Μια δράση του ΟΜΙΛΟΥ CINE-Εκπαίδευση, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Απερίου, σε συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό, τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Απερίου “Ομόνοια ” και τον ΚΟΠΑΠ Δήμου Καρπάθου.
Παρασκευή πρωί σεμινάριο -παρουσίαση στους μαθητές Δημοτικού Απερίου για το πως γυρίζεται η ταινία animation
*Παρασκευή στις 7:00μ.μ στο Μέγαρο Απερίου παρουσιαση – προβολή ταινίας
*Σάββατο στο δημοτικό κτίριο στο Κονάκι (θα ανακοινωθεί η ώρα) παρουσίαση – προβολή ταινίας

Το προτεινόμενο πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών στο Απέρι, την Παρασκευή 17/3/23:

Παρασκευή 17/3/2023, 10:30- 13:00: Δημοτικό Σχολείο Απερίου

*Σάββατο 18/3 δημοτική αίθουσα στο Κονάκι

(θα ακολουθήσει και του Σαββάτου στο δημοτικό κτίριο στο Κονάκι)

-Προβολή της πολυβραβευμένης γαλλικής ταινίας «Το Κόκκινο μπαλόνι», διάρκειας 34΄, η οποία είναι κατάλληλη για θέαση για όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου
– Προβολή εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ διάρκειας 12΄ του εγκεκριμένου Προγράμματος «Πάμε σινεμά», με θέμα «Το κινούμενο σχέδιο: Τέχνη και Τεχνική».
Στόχος της δραστηριότητας είναι η μύηση των παιδιών στον πλούτο και την αξία του κινηματογράφου-της Έβδομης Τέχνης, την αξιοποίηση από τους/τις εκπαιδευτικούς της κινηματογραφικής ταινίας ως εκπαιδευτικού μέσου στην εκπαιδευτική διαδικασία, με απώτερο στόχο την προώθηση της κινηματογραφικής παιδεία στο σχολείο.
Εμψυχωτής της δραστηριότητας δια μέσου διαδραστικής επικοινωνίας με τα παιδιά, Πέτρος Σπανός, τ. σχολικός σύμβουλος, πρόεδρος του Ομίλου CINE- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Παρασκευή 17/3/2023, 19:00
Αίθουσα εκδηλώσεων του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Σύλλογος Απερίου η “ΟΜΟΝΟΙΑ»,
Προβολή ταινίας: «Μασσαλία, μακρινή κόρη», (2004)
Ντοκιμαντέρ, 87΄
Σκηνοθεσία: Μάρκος Γκαστίν
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΟΜΙΛΟΣ CINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ TON ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ"Ο Όμιλός Cine-Εκπαίδευση, ως πολιτιστικός φορέας έχει 10χρονη παρουσία στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα στοχεύει, ανάμεσα σε άλλα, στην υποστήριξη δράσεων οπτικοακουστικού εγγραμματισμού και κινηματογραφικής παιδείας στα σχολεία, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών και εκπαιδευτικών.

13.3.2023
Καρπαθιακά Νέα