Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, τα εγκαίνια του δικηγορικού γραφείου της Ζωής Μπέρτου στην Κάρπαθο

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, τα εγκαίνια του δικηγορικού γραφείου της Ζωής Μπέρτου στην Κάρπαθο

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του δικηγορικού γραφείου της Ζωής Μπέρτου στα Πηγάδια της Καρπάθου!

Η Ζωή Μπέρτου είναι Πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Κατεύθυνση Ελληνικού δικαίου) Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 13 Οκτωβρίου 1995 και μεγάλωσε στην Κάρπαθο.

Φοίτησε στο δεύτερο δημοτικό σχολείο Καρπάθου, στην συνέχεια στο γυμνάσιο Απερίου Καρπάθου και τέλος στον Περιφερειακό λύκειο Λιβαδιών Λάρνακας, από όπου αποφοίτησε με γενικό βαθμό 19 8/13. Είναι Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου εισήλθε τον Οκτώβριο του 2013 με ολική υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Η Ζωή Μπέρτου μετά τις σπουδές της, τον Ιούλιο του 2017,  επέστρεψα στην Αθήνα για την άσκηση της. Εργάστηκε για ενάμιση χρόνο στην δικηγορική εταιρεία Κωσταντίνος Παπασπύρου και συνεργάτες.  Στη συνέχεια για δύο ακόμα έτη στην Δικηγορική εταιρεία Φλογαΐτης – Σιούτη και συνεργάτες. Το πτυχίο της έχει αναγνωριστεί από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο και αντίστοιχο προς τα απονεμόμενα Τμήματα Νομικής των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Τον Φεβρουάριο του 2019 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της (εξ αποστάσεως) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο κλάδο της Δημόσιας Διοίκησης, από το οποίο αποφοίτησε τον Φεβρουάριο του 2021. Επίσης τον Ιούλιο του 2020 συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων Α’ περιόδου 2020 για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, και είναι εγγεγραμμένο μέλος στον δικηγορικό σύλλογο Ρόδου.

Όπως η Ζωή Μπέρτου αναφέρει στα Καρπαθιακά Νέα : “πέρα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, ασχολούμαι από μικρή ηλικία με τα κοινά. Συγκεκριμένα ήμουν για χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Α.Σ. Απερίου Καρπάθου “ΠΡΩΤΕΥΣ”, Γενική Γραμματέας του Ομίλου Καρπαθίων Νέων το έτος 2017-2018, Ειδική γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ομόνοια Απεριτών Αττικής 2018-2021 και τέλος, τρέχουσα ενασχόληση μου, Υπέυθυνη βεστιάριου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ομόνοια Απερίου Καρπάθου. Από τον Φεβρουάριο του 2022 ζω και δραστηριοποιούμε στην Κάρπαθο”.

10.11.2022

Kαρπαθιακά Νέα