Επιτέλους! Εγένετο φως στο στάδιο του Ποσειδώνα

Επιτέλους! Εγένετο φως στο στάδιο του Ποσειδώνα

του Μανώλη Δημελλά

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και εμπόδια, σήμερα 3 Οκτωβρίου 2020, έγινε η πρώτη δοκιμή και άναψαν τα φώτα του σταδίου,  ένα έργο ζωής, ένα όνειρο για τον Ποσειδώνα Καρπάθου, είναι πια πραγματικότητα. Σύντομα ο Ποσειδώνας θα περάσει σε μια άλλη φάση κι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ομάδα της Καρπάθου στο facebook:

Το σπίτι του Ποσειδωνα μας θα είναι έτοιμο για να υποστηρίξει τα όνειρα των αθλητών του νησιού μας.

Το σχέδιο «φωτισμός του σταδίου» πάει πέντε χρόνια πίσω. Πέντε χρόνια που κρύβουν αγωνία, πίεση και αμέτρητη προσπάθεια για τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Βιτώρη και το ΔΣ του Ποσειδώνα.

Ήταν το 2016, τότε ξεκινούσε η μελέτη, όμως την ίδια περίοδο υπήρχαν πολλά γήπεδα που είχαν ανάγκη φωτισμού κι όλα ήταν έργα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με αποτέλεσμα η υπόθεση του Ποσειδώνα να πηγαίνει πίσω και να αργεί.

Δυο χρόνια αργότερα, το 2018, συνέβη η επίσκεψη του κ. Χατζημάρκου στην Κάρπαθο, τότε έγιναν πολλές κουβέντες, ο Περιφερειάρχης πείστηκε και με δική του απόφαση ξεκίνησε η διαδικασία της δημοπράτησης.

Έναν χρόνο μετά, τον Μάιο 2019 έγινε τελικά η δημοπράτηση και τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι απαραίτητες εργασίες.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ιωάννη Νισύριο, το αίτημα Ηλεκτροδότησης (τριφασική παροχή Νο 5), προκειμένου να τοποθετηθούν στο Δημοτικό Γήπεδο Πηγαδίων, οι προβολείς φωτισμού για τη νυχτερινή του χρήση.

Όμως η πανδημία επηρέασε τους ρυθμούς εργασιών, μοιραία λοιπόν το έργο πήγε ακόμη μια φορά πίσω.