Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το ΕΠΑΡΧΕΙΟ η εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στην 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το ΕΠΑΡΧΕΙΟ η εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στην 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, με επιτυχία στα Πηγάδια η από καιρό προγραμματισμένη από την Περιφερειακή μας Ενότητα εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στην 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και σε όλους όσους συνέδεσαν την Κάρπαθο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το φοβερό αυτό γεγονός.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενώπιον πυκνού ακροατηρίου στο αμφιθέατρο του νέου Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου (Παλαιό Δημαρχείο – “Κονάκι”) και ξεκίνησε με την εισηγητική ομιλία της Επάρχου Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου Πόπης Ιωάν. Νικολαΐδου.

Ακολούθησε χαιρετισμός του εκπροσώπου του Δήμου Καρπάθου, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Καρπαθιακού Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Παιδείας (Κ.Ο.Π.Α.Π.) Κώστα Ιωάν. Κωνσταντάρου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στους Καρπαθίους-θύματα της Γενοκτονίας και στους εγκατασταθέντες στην Κάρπαθο πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.

Ακολούθησε κινηματογραφική προβολή σχετική με τη Μικρασιατική Καταστροφή και η εκδήλωσε έκλεισε με την απονομή τιμητικών διπλωμάτων στις οικογένειες των θυμάτων των θλιβερών γεγονότων και των καταφυγόντων στην Κάρπαθο προσφύγων της εποχής εκείνης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

  1. Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Θεοχ. Δήμαρχος
  2. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Μιχάλης Γεωρ. Τσαμπουνιεράκης
  • Ο πρ. Αντιδήμαρχος Καθαριότητος, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Ιωάν. Ζαννάκης
  1. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κων. Κωνσταντινίδης
  2. Η πρ. Αντιδήμαρχος Μαριγούλα Χαλκιοπούλου-Χριστοδούλου
  3. Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Καρπάθου του Δήμου Καρπάθου Γιώργος Μιχ. Χατζηκουτσός
  • Ο Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου Γιώργος Κων. Χατζηπαπάς
  • Η Ειρηνοδίκης Καρπάθου, Γεωργία Μπίθα
  1. Ο πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Απεριτών Αττικής “ΟΜΟΝΟΙΑ” Μιχάλης Γεωρ. Μικροπανδρεμένος.

Την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος Φωτεινή Χαλκιά-Καζαμία, την οργανωτική ευθύνη είχε η Κατερίνα Νάζου, ενώ υπεύθυνος ήχου και εικόνας ήταν ο Γιώργος Χατζηκωνσταντής.

Photo 1: Η δημοσιογράφος Φωτεινή Χαλκιά-Καζαμία παρουσιάζει την εκδήλωση.
Photo 2: Η Έπαρχος Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου Πόπη Ι. Νικολαΐδου στο βήμα.
Photo 3: Ο Εκπρόσωπος του Δήμου Καρπάθου Κώστας Ι. Κωνσταντάρος χαιρετίζει την εκδήλωση.
Photo 4: Ο κεντρικός ομιλητής, Σύμβουλος Πολιτισμού του Επαρχείου Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου, Γιώργος Ν. Τσαμπανάκης.
Photo 5: Ο Αντιπρόεδρος του Κ.Σ. Ολύμπου Γιώργος Κων. Χατζηπαπάς παραλαμβάνει το τιμητικό δίπλωμα του συγγενούς του Βασιλείου Αντ. Χατζημιχάλη.
Photo 6: Ο Βασίλης Ασημόγλου παραλαμβάνει το τιμητικό δίπλωμα του παππού του Δημητρίου Θεοδ. Ασημόγλου από τον Εντ. Δημ. Σύμβουλο Μιχάλη Τσαμπουνιεράκη.
Photo 7: Οι βασικοί συντελεστές της εκδήλωσης, Φωτεινή Χαλκιά-Καζαμία, Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης και η Έπαρχος Πόπη Ιωάν. Νικολαΐδου.

17.9.2022

Καρπαθιακά Νέα