Κάρπαθος. Οκτώ μήνες για τις δημοτικές εκλογές! Ενδιαφέρον παρουσιάζει το προσεχές δημοτικό συμβούλιο

Κάρπαθος. Οκτώ μήνες για τις δημοτικές εκλογές! Ενδιαφέρον παρουσιάζει το προσεχές δημοτικό συμβούλιο

Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση (2019) ο σημερινός δήμαρχος, κ. Νισύριος, δήλωσε επίσημα την υποψηφιότητα του στις 18 Νοεμβριου 2018, δηλαδη 7 μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου ενώ τουλάχιστον έναν μήνα νωρίτερα είχε κάνει ευρύτερα γνωστές στο κοινό τις προθέσεις του.

Βρισκόμαστε οκτώ μήνες πριν από την αναμέτρηση αν και επίσημα δεν έχουμε παράταξη, που να ζητά την ψήφο των Καρπάθιων, υπάρχει εντονότατη κινητικότητα κι όπως δείχνουν τα πράγματα η σύγκρουση των παρατάξεων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας κος Μιχάλης Φελλουζής, είναι το πρώτο όνομα που εδώ και μήνες έχει κυκλοφορήσει ωστόσο κος Μιχάλης Μανωλάκης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου, στις αρχές του 2023 δήλωσε με κάθε τρόπο ότι σχεδιάζει παράταξη και θα κατέβει για δήμαρχος.

Οι υπόλοιποι 2, διεκδικητές που κουβεντιάζονται στα καφενεία του νησιού, Μανώλης Παραγυιός και Γιώργος Βασιλαράκης, φαίνεται να παραμένουν ενεργοί ωστόσο βρίσκονται σε στάση αναμονής και κάτι περιμένουν.

Έχουμε μπει λοιπόν, έστω και άτυπα, σε προεκλογική περίοδο, στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο περιμένουμε εντάσεις, συγκρούσεις, ακόμη και ρήξεις, με αφορμή τις απουσίες των δημοτικών συμβούλων που έστειλε ο Νίκος Λύκος στα Καρπαθιακά Νέα και εμείς δημοσιεύσαμε.

Στον αντίποδα ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος, μέχρι σήμερα δεν έχει εκφράσει την άποψη του.  Πιθανολογούμε ότι θα θελήσει να μιλήσει για τις εξελίξεις. Όμως έχει επιρροή στην κοινωνία; Τι θα κάνουν οι σημερινές παρατάξεις; Θα διαλυθούν ή θα στηρίξουν κάποιον από τους υποψηφίους;

Πάντως τα περιθώρια στενεύουν, σύντομα θα βγουν οι διεκδικητές, θα ξεκαθαρίσουν τα στρατόπεδα και επιτέλους θα μάθουμε ποιος είναι με ποιον, πόσο δυνατές και νέες (όχι μόνο ηλικιακά) είναι οι ομάδες; και τι σημαντικότερο, άραγε τι θα προτείνουν για το νησί;

10.2.2ο23

Καρπαθιακά Νέα