Οι εκλογές δεν θα είναι "περίπατος" για τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο

Οι εκλογές δεν θα είναι "περίπατος" για τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις και τα δελτία τύπου να παρουσιάζουν την εικόνα του αδιαφιλονίκητου νικητή όμως η εικόνα που εισπράττουμε από την Κάρπαθο δεν είναι ακριβώς έτσι.

Κανείς δεν αμφιβάλει για την προσπάθεια της σημερινής αρχής της Περιφέρειας, ούτε λέει ότι δεν έχει παρουσιάσει έργο.  Άλλωστε, τουλάχιστον επικοινωνιακά, κερδίζει τις εντυπώσεις ακόμη και με την ταχύτητα των όποιων απαντήσεων. Ωστόσο και επειδή πρόκειται για το 5.286 τ.μ, δηλαδή το 4% της χώρας μας, το οποίο περιλαμβάνει τα νησιωτικά συμπλέγματα της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων εμείς προτιμούμε, ίσως επειδή έχουμε ειδική γνώση, να σταθούμε στην ΠΕ ενότητα Καρπάθου-ΗΝ Κάσου. Εκεί να ρίξουμε μια ματιά στην προσπάθεια και τα έργα που αφήνει πίσω της η τελευταία θητεία και όχι μόνο αυτή.

Πράγματι, σε έναν πρόχειρο απολογισμό των έργων, μετράμε τους καθαρισμούς των ρεμάτων που είχαν χρόνια να γίνουν, επίσης  παρεμβάσεις στους δρόμους και τους φωτισμούς, καθώς και άλλες πράξεις, όπως οι γιατροί που επισκέπτονται τα νησιά ή τις πλακοστρώσεις στην Κάσο που είναι σε εξέλιξη. Ωστόσο τόσο για το γεφύρι στη θέση Άδεια Πυλών, όσο και για τον κόμβο στο Γενικό Νοσοκομείο, χάθηκε απίστευτος χρόνος για τη δημιουργία τους και δεν πρόκειται για έργα με υψηλό προϋπολογισμό. Σημειώστε ότι δεν πρόκειται για λαϊκισμό αλλά στο γεφύρι της Άδειας είχαμε μια γυναίκα νεκρή.

Από την άλλη το ιστορικότερο κτήριο της Καρπάθου, το πανέμορφο Επαρχείο, παραμένει ασυντήρητο, αφρόντιστο με εμφανή τα σημάδια του χρόνου. Πρόκειται για το στολίδι της σύγχρονης Καρπάθου και όμως άγνωστο το γιατί η Περιφέρεια σε δυο θητείες δε φρόντισε ούτε καν το βάψιμο του. Αλήθεια τι παρέλαβε η κα Νικολαϊδου για αυτό το θέμα;

Επίσης από το καλοκαίρι του 2022 ακούμε για την παραλαβή του ΧΥΤΑ από τον ΦοΣΔΑ, τον φορέα της Περιφέρειας και εδώ οι καθυστερήσεις μας κρατούν χαμηλά. Ακόμη ένα θέμα έχει να κάνει με τον Αξονικό Τομογράφο και την πολυπόθητη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που η Περιφέρεια θα μπορούσε άνετα να σηκώσει και να δώσει λύσεις. Και πρόκειται για νησί με έναν υπουργό και έναν ενεργητικότατο βουλευτή!

Να αναφέρουμε ακόμη ότι δεν έχουμε ακούσει καμιά επίσημη κουβέντα από την Περιφέρεια, ούτε καν σε επίπεδο εκτίμησης, για το  θέμα των βάσεων ΗΠΑ, παρά τον θόρυβο που γίνεται πανελλαδικά.

Στην ΠΕ Καρπάθου ΗΝ Κάσου στο πλευρό του κ. Χατζημάρκου μετράμε 3 υποψηφίους, δυο γυναίκες και έναν άντρα. Την νυν Έπαρχο, έμπειρη στα πολιτικά δρώμενα της Καρπάθου κα. Πόπη Νικολαϊδου, την Πρόεδρο του δυναμικού Συλλόγου της Κάσου, χημικό και ξενοδόχο κα Μαρία Τσακίρη και τον νυν Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Παραγυιό. Πρόκειται τρεις άξιες προσωπικότητες και δυνατές επιλογές από τον κ. Χατζημάρκο και το επιτελείο του.

Για προλάβω τυχόν παρερμηνίες, η ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση της παράταξης του κ. Χατζημάρκου είναι ψηλά στις επιλογές της Καρπάθου, ωστόσο οι πολίτες που έχουν άποψη, δεν κατακρίνουν, απλά κρίνουν και θα μετρήσουν τις ξεκάθαρες δεσμεύσεις της Περιφέρειας πριν βρεθούν στην κάλπη.  Υπάρχουν άλλωστε ιδιαίτερα άξια και αγαπητά πρόσωπα της Καρπάθου τα οποία απαρτίζουν τις αντίπαλες παρατάξεις και θα διεκδικήσουν με αξιοσύνη την ψήφο της κοινωνίας.

Δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο που θα ψηφιστεί, αλλά με τις επιλογές και τα ανοίγματα που θα δώσει ο ίδιος ο κ. Χατζημάρκος προς την ΠΕ ενότητα Καρπάθου- ΗΝ Κάσου που από πολλούς θεωρείται παραμελημένη.

Μανώλης Δημελλάς

25.8.2023

Καρπαθιακά Νέα