4 χρόνια δεμένος στη Β. Κάρπαθο! Σήμερα υιοθετημένος ζει σε Γερμανική εξοχή

4 χρόνια δεμένος στη Β. Κάρπαθο! Σήμερα υιοθετημένος ζει σε Γερμανική εξοχή

Ήταν 4 χρόνων και είχε περάσει όλη του τη ζωή δεμένος σε έναν χωράφι στη μέση του πουθενά στην βόρεια Κάρπαθο. Έβλεπε τον ήλιο να ανατέλλει και έπειτα να δύει και τίποτα να μην αλλάζει ποτέ.

Ηταν τόσο λυπημένος, δεν είχε ποτέ του ένα παιχνιδάκι, δεν του του είχαν δώσει καν όνομα.

Μέχρι που οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου όπως κάνουμε πάντα, τον διασώσαμε…

Του προσφέραμε κτηνιατρική φροντίδα, κάναμε και εξετάσεις αίματος. Ήταν θετικός σε ερλιχίωση και τον θεραπευσαμε.

Ζούσε με τον φύλακα άγγελο του την Σουζάνα Μαγκασαριάν μέχρι που ο Έκτορας ταξίδεψε για το Μόναχο, με δύο Γερμανίδες εθελόντριες που βοηθούσαν τους Φίλους Ζώων Καρπάθου στο νησί τέλος του 2021. Εκεί προσπάθησαν να του βρουν μια οικογένεια.

Δύο οικογένειες ήθελαν να τον υιοθετήσουν ωστόσο και οι δύο είχαν παιδιά και πολύ φορτωμένη καθημερινότητα.

Ο Έκτορας από την ένταση και τις αλλαγές, άρχισε να επιτίθεται στους ανθρώπους. Ήταν τόσο φοβισμένος και μπήκε σε αμυντική στάση.

Χρειαζόταν πολύ χώρο και χρόνο για να εμπιστευτεί το είδος μας.

Υπέφερε επίσης από πόνους στο αριστερό γόνατο κάτι που διαγνώστηκε στην Γερμανία και ίσως αυτό να είχε συμβάλει στην όλη κατάσταση του. Ο καημένος υπέφερε.

Τελικά απευθυνθήκαμε σε έναν πολύ έμπειρο εκπαιδευτή σκύλων που τον ανέλαβε.

Αμέσως μας είπε ότι ο Έκτορας δεν είναι δύσκολος χαρακτήρας αλλά πρέπει να διαβάζεις τη γλώσσα του.

Ο εκπαιδευτής Μασσιμο τον εκπαίδευσε και μάλιστα τον φρόντισε μετά την επέμβαση στο γόνατό του που πραγματοποιήθηκε στην Κλινική Ismaning.

Όλοι οι άνθρωποι στη Γερμανία, ειδικά μια από τις οικογένειες που ήταν ερωτευμένη μαζί του, μάζεψαν χρήματα για το πολυδάπανο χειρουργείο.

Επίσης ο εκπαιδευτής έπρεπε να πληρωθεί. Ήταν η μοναδική ευκαιρία του Έκτορα.

Όλοι όσοι γνωρίσαμε τον Έκτορα τον αγαπήσαμε και έτσι καταφέραμε να πληρώσουμε τα έξοδα των 5.000 ευρώ για το χειρουργείο και τον εκπαιδευτή και την φιλοξενία του από τον έρανο και από το ταμείο της οργάνωσης.

Μετά από 4 μήνες με τη βοήθεια του εκπαιδευτή, βρήκαμε μια υπέροχη οικογένεια που ζει στην εξοχή.

Ενήλικες χωρίς μικρά παιδιά και είχαν ακόμη ένα σκύλο!

Ο Έκτορας έγινε και πάλι ο παλιός καλός εαυτός του που γνωρίσαμε στην Κάρπαθο.

Εγκλιματίστηκε αμέσως και από τότε απολαμβάνει τη ζωή του με την οικογένειά του και δεν δείχνει πλέον ούτε ένα σημάδι φόβου ή την παραμικρή επιθετικότητα.

Κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο όταν ενα ζώο παρουσιάσει προβλήματα συμπεριφοράς. Πάντα φταίμε οι άνθρωποι που δεν μπορούμε να διαβάσουμε τις ανάγκες τους.

Αλλά στο τέλος αξίζει τον κόπο και όλα τα χρήματα του κόσμου όταν μπορουμε να κανουμε ένα σκυλάκι χαρούμενο και να του χαρίσουμε τον happy ending που του αξίζει.

Και ο Έκτορας έχει πια και όνομα, και την οικογένειά του, και τα παιγνίδια του και τις διακοπές του και αγαπά και αγαπιέται πολύ ❤️

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχατε σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή σωτηρίας των Φίλων Ζώων Καρπάθου με το γλυκό τέλος.

Ο Έκτορας μας υιοθετήθηκε…

ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

26.2.2024

Καρπαθιακά Νέα

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, σκύλος και κείμενο