Οι μαντινάδες του π. Γεώργιου Λειβαδίτη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Οι μαντινάδες του π. Γεώργιου Λειβαδίτη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Πρώτη επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στην Κοινότητα Αγίας Τρίαδος Μπρίτζπορτ

της Δέσποινας Αφεντούλη στο afentouli.gr

ΜΠΡΙΤΖΠΟΡΤ, ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, πραγματοποίησε την πρώτη ποιμαντική επίσκεψη στην ιστορική Κοινότητα Αγίας Τριάδος στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ στις 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, τελέστηκε Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, με τον Ιερατικό Προϊστάμενο της Κοινότητας Αγίας Τριάδος στο Μπρίτζπορτ, π. Γεώργιο Λειβαδίτη, τον Αρχιδιάκονο Διονύσιο Παπίρη, τους Διακόνους Αναστάσιο Χάλλα, Μιχάηλ Γιαβρή, και Καλλίνικο Χασάπη.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ειρηναίο από τη Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία, ο οποίος συμπροσευχήθηκε κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο Λειβαδίτη και τους πιστούς για το καλωσόρισμα, λέγοντας – μεταξύ άλλων – πόσο σημαντική είναι η οικοδόμηση και η διατήρηση μίας κοινότητας: «Κοινότητες, όπως αυτή, είναι εκείνες που προετοιμάζουν τους ηγέτες της επόμενης γενιάς. Χρειαζόμαστε ηγέτες σαν τον π. Γεώργιο, στην κοινότητα μας. Νέους […], καλούς ηγέτες, που αγαπούν την Εκκλησία και θυσιάζουν τη ζωή τους για το καλό των ανθρώπων».

Αναφερόμενος στο Ευαγγέλιο της ημέρας (Κυριακή Α’ Λουκά), ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τη σημασία της πίστης: «Να είμαστε κοντά στον Θεό και να αφήνουμε την καρδιά μας ανοιχτή. Γιατί τότε – και όταν έχουμε εμπιστοσύνη – όταν δεν τα καταλαβαίνουμε όλα, τότε ο Θεός κάνει το θαύμα του στην καρδιά μας και μας αποκαλύπτει ότι είναι ο Θεός.»

Ο π. Γεώργιος Λειβαδίτης καλώς όρισε και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο για την πρώτη του επίσκεψη στην Κοινότητα Αγίας Τριάδος. Αναφερόμενος στις δυσκολίες που υπάρχουν την παρούσα περίοδο, είπε:

«Βλέποντας την απαράμιλλη αφοσίωση σας […] και τα βάρη που σηκώνετε, παίρνω και εγώ θάρρος και δύναμη από το άριστο παράδειγμά σας. Είστε ο καλός ποιμήν, διότι η καθοδήγηση και η αφοσίωση σας αυτή τη δύσκολη περίοδο, μας κρατάει όλους ενωμένους και αγαπημένους σε ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή.

Κατά το κλείσιμο της ομιλίας του, ο π. Γεώργιος Λειβαδίτης ανέφερε ότι θα πει δύο μαντινάδες, όπως συνηθίζουν οι Καρπάθιοι να κάνουν, στους επισκέπτες τους:

«Υπερηφάνεια και τιμή νιώθω για το άτομό σας

και η χαρά μου μέγιστη είναι στον ερχομό σας.

Το καύχημα μας ολονών είστε και θα’στε πάντα

και εμείς πάντοτε δίπλα σας, θα είμαστε για πάντα.»

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Φιλόπτωχος της Κοινότητας της Αγίας Τριάδος παρέθεσε γεύμα στην αίθουσα εκδηλώσεων.