Ένωση Φίλων Ζώων Καρπάθου: Προσπάθειες να λυθεί το θέμα με τη σίτιση των αδέσποτων

Ένωση Φίλων Ζώων Καρπάθου: Προσπάθειες να λυθεί το θέμα με τη σίτιση των αδέσποτων

Δελτίο τύπου

Στις 27 Ιανουαρίου 2021 και κατόπιν της δημοσιοποίησης εκ μέρους μας του προβλήματος με την σίτιση, οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου, έπειτα από πρόσκληση του Δήμου μέσω του προϊσταμένου του τμήματος Περιβάλλοντος κυρίου Ιωάννη Φωκά Σακελλιάδη, βρεθήκαμε σε συνάντηση με εκείνον καθώς και με εκπροσώπους άλλης φιλοζωικής.

Θέμα συζήτησης, το να βοηθήσουμε από κοινού στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την μέχρι τώρα διαχείριση και τον συντονισμό των τροφών για τα αδέσποτα που είχε σχεδιαστεί από την κυρία Άννα Κατωγυρίτη η οποία και συντόνιζε την εθελοντική ομάδα σίτισης και την οποία στη συνέχεια διαδέχθηκε η κυρία Βενα Καμαράτου.

Ο κύριος Σακελλιάδης, μας είπε ότι θα εισηγηθεί την ανασύσταση της προηγούμενης ομάδας σίτισης και με την προσθήκη επιπλεον εθελοντών.

Θα μπει μάλιστα ο ίδιος πλέον ως υπεύθυνος και συντονιστής της νέας ομάδας σίτισης που θα δημιουργηθεί.

Μας ζητήθηκε να συμμετάσχουμε και εμείς με εθελοντές στη νέα ομάδα ώστε να βοηθήσουμε και να του παρουσιάσουμε εγγράφως τις ιδέες και προτάσεις μας σχετικά με την διαχείριση και προγραμματισμό για την βελτίωση της σίτισης των αδέσποτων ζώων , κατι το οποίο θα κάνουμε άμεσα.

Όπως μας ενημέρωσε θα τρέξει τις διαδικασίες και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, θα έχει παραδώσει έκθεση στο οικονομικό τμήμα ώστε να παραγγείλουν τροφές, καθώς όπως και επίσημα μας ενημέρωσαν δεν υπάρχουν καθόλου.

Να πούμε τέλος ότι προτείναμε στην συνάντηση, να γίνει επίσημη κατά προσέγγιση καταμέτρηση των αδέσποτων στο νησί, καθώς χωρίς αυτό θεωρούμε ότι δεν μπορεί να γίνει σωστή διαχείριση για την φροντίδα των ζώων, επίσης και το ότι ο δήμος πρέπει να προμηθευτεί καλύτερης ποιότητας τροφή αντί για αυτήν που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε!! Προτείναμε ανακατασκευή των ταιστρών που παρουσιάζουν προβλήματα και να μπουν και νέες ταίστρες με σωστές προδιαγραφές σε άλλα σημεία που χρειάζονται.

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Σακελλιάδη για τη ανταπόκριση του και για την διάθεση του να λύνει τα προβλήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Η συνειδητοποίηση του προβλήματος είναι και η αρχή για την λύση του και οι φίλοι Ζώων Καρπάθου θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε πάντα με πνεύμα συνεργασίας.

Η ισχύς εν τη ενώσει!