Η παράταξη ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ υπέβαλε ένσταση για τις εκλογές στον Δήμο Καρπάθου

Η παράταξη ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ υπέβαλε ένσταση για τις εκλογές στον Δήμο Καρπάθου

Eνώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου με ένσταση κατά του κύρους της υπ’ αριθμ. 17/2023 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία ανακηρύχθηκαν οι επιτυχόντες και επιλαχόντες συνδυασμοί και οι υποψήφιοι στις εκλογές του Δήμου Καρπάθου προσέφυγαν οι κ.κ. Μιχαήλ Φελλουζής, επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ», Γιάννης Μαστρογιάννης, Γεώργιος Οικονόμου, Σταματίνα Λογοθέτη και Μαρία Καραξή.

Με την ένσταση, που υπέβαλαν δια της πληρεξουσίας δικηγόρου τους κ. Πόπης Οικονόμου, στρέφονται κατά των κ.κ. Μιχαήλ Μανωλάκη, επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ», Ευγενίας Λύκου, Μιχαήλ Γεραπετρίτη, Εμμανουήλ-Νεκταρίου Ασπράκη και Γεωργίου Παππά.
Οπως εκθέτουν, ο συνδυασμός «ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ», έλαβε μέρος στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 για το Δήμο Καρπάθου και για τις δημοτικές Κοινότητες Καρπάθου, Ολύμπου, Σπόων, Μεσοχωρίου, Μενετών, Βωλάδας, Απερίου, Αρκάσας, Όθους και Πυλών.
Στις εκλογές έλαβε μέρος και ο συνδυασμός «ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ» με τον πρώτο των καθ’ών ως επικεφαλής, για το Δήμο της Καρπάθου και για τις Δημοτικές Κοινότητες Καρπάθου, Μενετών, Μεσοχωρίου, Απερίου, Βωλάδας, Αρκάσας, Όθους και Πυλών.
Ο συνδυασμός «ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ» έλαβε στις δημοτικές εκλογές ποσοστό 76,85% από τα 4.510 έγκυρα ψηφοδέλτια και πλειοψήφισε με ποσοστό άνω του 43% του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων οπότε η ψηφοφορία δεν επαναλήφθηκε την 15η Οκτωβρίου 2023.
Ο δεύτερος, τρίτος, τέταρτη και πέμπτη ήταν υποψήφιοι με τον συνδυασμό «ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ» με επικεφαλής τον Μιχαήλ Φελλουζή, για τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Μεσοχωρίου, Μενετών, Βωλάδας και Απερίου αντίστοιχα.

Διεκδικούν με την ένστασή τους να υπολογισθεί ορθά το εκλογικό μέτρο για την κατανομή των εδρών στα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Μεσοχωρίου, Μενετών, Βωλάδας και Απερίου του Δήμου Καρπάθου.

Να διανεμηθούν οι έδρες σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο 76 στο συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Μεσοχωρίου, 136 στο συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Μενετών, 60 στο συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βωλάδας και 81 στο συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Απερίου του Δήμου Καρπάθου.

Να ακυρωθεί η ανακήρυξη ως τακτικής συμβούλου της Ευγενίας Λύκου στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοχωρίου, του Μιχαήλ Γεραπετρίτη στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μενετών, του Εμμανουήλ-Νεκταρίου Ασπράκη του Μηνά στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βωλάδας και η ανακήρυξη ως τακτικού συμβούλου του Γεωργίου Παππά στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Απερίου.

Επιπλέον διεκδικούν να ανακηρυχθεί ο δεύτερος Γιάννης Μαστρογιάννης ως τακτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοχωρίου, ο Γεώργιος Οικονόμου ως τακτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μενετών, η Σταματίνα Λογοθέτη ως τακτική σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βωλάδας και η Μαρία Καραξή ως τακτική σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Απερίου.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

3.11.2023