Εορτάστηκε για πρώτη φορά στο Όθος Καρπάθου η "ΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΘΕΙΤΩΝ"

Εορτάστηκε για πρώτη φορά στο Όθος Καρπάθου η "ΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΘΕΙΤΩΝ"

Διοργανώθηκε χθες Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023, στο Όθος με μεγάλη συμμετοχή ο πρώτος εορτασμός της προσφάτως θεσμοθετηθείσας από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Κοινότητας  Μιχάλη Ιωάν. Χαψή,

Ημέρας Τιμής του Πατριωτισμού των Οθειτών“.        

                                                                                                 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση για τους υπέρ Πατρίδος θυσιασθέντες & αγωνισθέντες Οθείτες, χοροστατούντος του εφημερίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Όθους Καρπάθου αιδεσιμολογιωτάτου Οικονόμου παπά-Δημήτρη Σκαρβελάκη. Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Γεωπόνο Μανώλη Βασ. Κρητσιώτη, που αναφέρθηκε στους διαχρονικούς αγώνες και στις θυσίες των Οθειτών για την Ελευθερία και την Ένωση με τη μάνα Ελλάδα.                                                                                                          

Εν συνεχεία απηύθυναν χαιρετισμούς οι παρευρισκόμενοι επίσημοι. 

Ακολούθησε η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου των Υπέρ Πατρίδος Πεσόντων Οθειτών, που ξεκίνησε με προσλαλιά του Προέδρου της Κοινότητας Μιχάλη Ιωάν. Χαψή, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της κατασκευής του.   

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πραγματοποιήθηκαν από τους εκ των χορηγών Οθείτες Παροίκους Καμπέρας Αυστραλίας Μιχάλη Νικ. Βασιλειώτη και Νίκο Μιχ. Σταυράκη. 

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, ενώ αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους Υπέρ Πατρίδος Πεσόντες συμπατριώτες μας. Η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλαν οι παρευρισκόμενοι.   

Παραβρέθηκαν οι:  

Δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Θεμ. Νισύριος, Έπαρχος Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου Πόπη Νικολαΐδου, Υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου Αντώνης Εμμ. Γιαννικουρής, Αντιδήμαρχοι Καρπάθου Μανώλης Ιωάν. Παραγιός και Γιώργος Θεοχ. Δήμαρχος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου και Υποψήφιος Μιχάλης Ηλ. Μανωλάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Κων. Διακολιός, Πρόεδρος Κοινότητας Καρπάθου Γιώργος Μιχ. Χατζηκουτσός, Πρόεδρος Κοινότητας Απερίου Γιώργος Αλ. Παππάς, Πρόεδρος Κοινότητας Όθους Μιχάλης Ιωάν. Χαψής, Εκπρόσωποι Οθείτικης παροικίας Καμπέρας Αυστραλίας Μιχάλης Νικ. Βασιλειώτης και Νίκος Μιχ. Σταυράκης και ο ε.τ. Λυκειάρχης Μανώλης π.-Γρ. Χατζηαντωνίου και πλήθος κόσμου.   

Με το πέρας της τελετής παρατέθηκε μικρή δεξίωση προς τιμήν των παρευρεθέντων από τους Οθείτικους φορείς. 

Δελτίο Τύπου

5.6.2023

Καρπαθιακά Νέα