Ντίνος Καραξής: "Σήμερα του Αγίου Πνεύματος!! Καλή Φώτιση ιδιαίτερα στους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών!!"

Ντίνος Καραξής: "Σήμερα του Αγίου Πνεύματος!! Καλή Φώτιση ιδιαίτερα στους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών!!"

Η ανακοίνωση της 3ης υποψηφιότητας με την διακήρυξη “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ” μας προϊδεάζει για μια πρόθεση καλής θελήσεως, τείνοντας” χείραν φιλίας, προς εξεύρεση λύσεως, συγκυβέρνησης του Δήμου Καρπάθου!!

Με γνώμονα την ομοψυχία, με αυταπάρνηση ,αποκήρυξη των αντιπαραθέσεων και με αλτρουϊσμό προσήλωση μόνον στην επίλυση των πολλαπλών και ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί της Καρπάθου , και οι κάτοικοι , τότε μόνον ο τόπος θα προκόψει και τα ονόματα των υποψηφίων που θα συμβάλουν προς το σκοπό αυτό θα γραφτούν με ανεξίτηλα γράμματα στα αυτοδιοικητηκά του Δήμου.

Ας επανέλθουμε όμως στο επίκαιρο χρονικό της προεκλογικής εκστρατείας, για να διανθίσουμε την αναφερθείσα προσομοίωση διοίκησης του Δήμου με καράβι που ταξιδεύει.

Αναγνωρίζεται ό,τι ο καθ’ ένας εκ των συνταξιδιωτών αναλαμβάνει τις ευθύνες του για την καλή και ασφαλή πορεία “του πλοίου”με προορισμό την αποκομιδή του πολύτιμου φορτίου για πρόοδο και ευημερία του τόπου.

Ο καραβοκύρης (καπετάνιος) όμως, παρ’ όλη την ευθύνη που αναλαμβάνει εν τούτοις το περισσότερο χρόνο πορείας του πλοίου ,εμπιστεύεται στο τιμόνι έναν έμπειρο ναυτικό (τιμονιέρη) όταν εκείνος αναπαύεται.

Ο καραβοξυλουργός (ναυπηγός) κατά τη ναυπήγηση πάντα έχει ένα έμπειρο βοηθό (Κάλφα) που του εμπιστεύεται το….σκεπάρνι και το……σκαρπέλο.

Το έργο του λοστρόμου είναι πολύ σημαντικό στην τακτοποίηση του φορτίου διότι σε απρόβλεπτη παράλειψη το πλοίο μπορεί να οδηγηθεί σε ναύαγιο.

(Ας θυμηθούμε το ναυάγιο στο νησί Φαλκονέρα που λόγω θαλασσοταραχής κινήθηκαν τα φορτηγά αυτοκίνητα , ελλειπώς αγκυρωδεμένα , προς τη Μπούκα πόρτα και την άνοιξαν βίαια)

Η αναφορά στους 188 που δηλώνουν το ενδιαφέρον τους δια τα κοινά δλδ τα αυτοδιοικητικά, είναι όντως μια νέα παράταξη που θα λάβει μέρος στις εκλογές με συγκεκριμένο υποψήφιο ;

Ελπίζουμε συντόμως να γνωρίσουμε ονόματα και ταυτοχρόνως να ενημερωθούμε με εξαγγελία προγραμμάτων που μέχρι τώρα δεν έχει εμφανισθεί από κανένα υποψήφιο.

Με πολιτικά ” μανιφέστα ” καλοσυνταγμένα με αισιόδοξα μηνύματα δεν είναι τα μόνα που θα επηρεάσουν τους εκλογείς .

Ντίνος Καραξής

5.6.2023

Καρπαθιακά Νέα