Γιάννης Παππάς: «σχολείο αναβαθμισμένο, με λειτουργικά συστήματα φιλικά προς το περιβάλλον, για μαθητές και εκπαιδευτικούς της Καρπάθου»

Γιάννης Παππάς: «σχολείο αναβαθμισμένο, με λειτουργικά συστήματα φιλικά προς το περιβάλλον, για μαθητές και εκπαιδευτικούς της Καρπάθου»

Όπως είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο 2023 με Δελτίο Τύπου του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά, μετά από συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Τιμολέοντα Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Γιάνναρη αποφασίστηκε η έγκριση επέμβασης της ενεργειακής αναβάθμισης, στο κτίριο του Γυμνασίου Πηγαδιών Καρπάθου – 1ου ΕΠΑΛ Καρπάθου και αναμενόταν η υπογραφή της.

Η σύμβαση ανάθεσης – κατασκευής του έργου, η οποία υπεγράφη προ διημέρου, με τίτλο: «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – 1ου ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ» θα έχει συνολική δαπάνη, 1.489.986, 16 ευρώ.

«Χαιρετίζω τη σύναψη σύμβασης για την αναβάθμιση του Γυμνασίου Πηγαδίων Καρπάθου – 1ου ΕΠΑΛ Καρπάθου, από την ΚΤΥΠ Α.Ε. Ένα σχολείο, που παρέμενε κλειστό και εγκαταλελειμμένο. Όπως δήλωσα, σε επίσκεψή μου στο νησί της Καρπάθου, όταν ανακοίνωσα την επικείμενη απόφαση, για έγκριση της συγκεκριμένης κτιριακής επέμβασης, η κατεύθυνση την οποία ακολουθούμε πλέον συστηματικά, έχει ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα δημόσια κτίρια και τη βελτίωση παροχής ενεργειακών εφαρμογών (π.χ. ποιότητα θέρμανσης).

Αποτέλεσμα, είναι, η σαφής εξοικονόμηση πόρων και ο σεβασμός στο περιβάλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και την αμεσότητα, τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Τιμολέοντα Κατσίπο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, την Έπαρχο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου κα. Καλλιόπη Νικολαϊδου . τη Δημοτική Αρχή Καρπάθου, καθώς επίσης και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη διότι, έπειτα από επίπονες προσπάθειες των τελευταίων ετών, καταφέραμε, να φτάσει το έργο στο ξεκίνημα της υλοποίησης» δήλωσε αναφορικά με την υπογραφή σύμβασης ο Υφυπουργός κ. Παππάς.

22.2.2024

Καρπαθιακα Νέα