Ο Δήμος Καρπάθου δεν δίνει την επιχορήγηση 240.000 στον ΚΟΠΑΠ

Ο Δήμος Καρπάθου δεν δίνει την επιχορήγηση 240.000 στον ΚΟΠΑΠ

Δυο επίσημες αιτήσεις έχει κάνει μέχρι σήμερα η Πρόεδρος του ΚΟΠΑΠ, κα Ρίτα Φιλιππούση, προς τον Δήμαρχο, κ. Νισύριο, για να μάθει τι σκέφτεται και γιατί δεν δίνει τα 240.000 ευρώ, όπως γίνεται κάθε χρόνο, αλλά απάντηση δεν παίρνει. Έτσι δεν άντεξε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Κυριακής, 27 Φεβρουαρίου 2022, ρώτησε από το μικρόφωνο αναζητώντας απαντήσεις. Γιατί δεν δίνεται τα χρήματα, όπως κάνετε κάθε χρόνο;   Ακόμη μια φορά κανένας δεν απάντησε στην ερώτηση της κας ΦΙλιππούση!

Επικοινωνήσαμε μαζί της κι εκείνη απέφυγε να σηκώσει τους τόνους. Η θητεία της κας Φιλιππούση έχει λήξη, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει κινήσεις για την αντικατάσταση της. Βέβαι ακούγεται κάποιο όνομα που πιθανόν να την διαδεχτεί αλλά η υπόθεση έχει να κάνει μόνο με φήμες.

Η κα Φιλιππούση προσπάθησε φιλότιμα να δώσει νόημα στον ρόλο του ΚΟΠΑΠ. Απόδειξη η τελευταία θετική προσπάθεια της μέσω της οποίας η Κάρπαθος θα αποκτήσει ένα Νόμιμο και σύγχρονο γυμναστήριο! Η καθυστέρηση είναι μεγάλη και κάποια στιγμή θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε ποιοι ευθύνονται για τον χαμένο χρόνο.

Αυτό που σήμερα γνωρίζουμε είναι ότι ο χώρος εγκρίθηκε (11.2.2022) και ήδη τα παλιά όργανα έχουν μεταφερθεί στον νέο Γυμναστήριο. Ο ιδιοκτήτης του χώρου, αφού κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις, σε 3 μήνες θα το παραδώσει έτοιμο στον ΚΟΠΑΠ και από τότε θα τρέχει και το ενοίκιο.

Όμως χρήματα για αγορά  σύγχρονων μηχανημάτων δεν υπάρχουν αφού ο ΚΟΠΑΠ έχει μείνει με 283.000 ευρώ στο ταμείο και έχει μηνιαίες υποχρεώσεις που τρέχουν (δημοτικός παιδικός σταθμός κλπ). Να θυμίσουμε επίσης ότι ο ΚΟΠΑΠ ετοιμάζει και τις καλοκαιρινές δράσεις του Δήμου Καρπάθου και χωρις τις 240.000 ευρώ δεν θα μπορέσει να κάνει σχεδιασμό και υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων.

Αλήθεια, τι θα κάνει ο ΚΟΠΑΠ με το πρόγραμμα του; υπάρχει κάποιος στόχος να κλείσει ο Οργανισμός;

Και για να μην ξεχνιόμαστε ΚΟΠΑΠ σημαίνει Καρπαθιακός Οργανισμός Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού. Σκεφτείτε και αναλογιστείτε λοιπόν έναν τόπο που δεν παίρνει στα σοβαρά την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό…

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα