Το επόμενο στοίχημα της Καρπάθου είναι η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου

Το επόμενο στοίχημα της Καρπάθου είναι η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου

Οι ζυμώσεις έχουν ολοκληρωθεί. Τι περιμένουν στο υπουργείο για να ολοκληρώσουν την υπόθεση; Ειδικότερα σήμερα που το θέμα της μετακόμισης έχει κλειδώσει και σύντομα η Πυροσβεστική θα βρίσκεται σε νέο κτήριο δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την πολυπόθητη αναβάθμιση.

Από τον Μάιο του 2022, ο δήμαρχος Καρπάθου, κ. Νισύριος, έχει αναφέρει  ότι «βρισκόμαστε προ των πυλών της αναβάθμισης αυτής κάτι που ικανοποίησε τους παρόντες υπηρεσιακούς παράγοντες». Τότε είχε δεχθεί στο γραφείο του τον Αρχιπύραρχο κ. Νικόλαο Μπάλση, διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, και τον Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν. Δωδεκανήσου, Πύραρχο κ. Μιχάλη Κρασσά και συζήτησαν αυτό το θέμα.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έχει υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Καρπάθου. (Αλλά και που δεν έχει βοηθήσει ο κ. Γεραπετρίτης; Σε όλα τα θέματα της Καρπάθου έχει σταθεί με γενναιότητα και προσπαθεί να δώσει λύσεις).

Να τονίσουμε ότι η αναβάθμιση σε σταθμό Δ τάξεως σημαίνει περισσότερο προσωπικό (περίπου 15 πυροσβέστες). Η υπηρεσία θα αποκτήσει οικονομική αυτονομία και αυτάρκεια σε Πυροσβεστική κάλυψη και το νησί δεν θα είναι είναι εξαρτημένο από την αποστολή βοήθειας που πολλές φορές σε κρίσιμες στιγμές δεν μπορεί να πλησιάσει λόγω καιρικών συνθηκών.

3.1.2022

Καρπαθιακά Νέα