ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ: Παντελής έλλειψη Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας στην περιοχή μας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ: Παντελής έλλειψη Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας στην περιοχή μας

Για άλλη μια φορά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου δικαιώνεται, αφού μετά και τα τελευταία γεγονότα που διαδραματιστήκαν στο νησί , φαίνεται πόσο «γυμνό» είναι το σύστημα. 

Η παντελής έλλειψη Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας είναι αυτή που μας έχει φέρει σε αυτή την τραγική κατάσταση, παρόλο τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις όλων των κυβερνήσεων δυστυχώς ποτέ δεν έγινε πράξη η δημιουργία της στην περιοχή μας. 

Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε στο νησί μας καταστάσεις που μόνο ντροπή και αγανάκτηση προκαλούν,τόσο στους εργαζόμενους αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία .   

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα δυο γεγονότα ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται , ζήτησε από το σώμα επιθεώρησης εργασίας να διερευνήσει τα περιστατικά, ενημέρωσε τον εισαγγελέα και του ζήτησε να πράξει ότι προβλέπετε, έθεσε στην διάθεση του συναδέλφου που ξυλοκοπήθηκε ,τον νομικό σύμβουλο του εργατικού κέντρου  και τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι κοντά του σε ότι χρειαστεί. 

Ενημερώνουμε   τους επιχειρηματίες – εργοδότες του νησιού μας ότι για εμάς προτεραιότητα  έχει η ασφάλεια & υγιεινή των συναδέλφων μας και στον τομέα αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να κάναμε βήμα πίσω . 

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους να ενημερώνουν τα σωματεία και κατά επέκταση  το εργατικό κέντρο, όταν διαπιστώνουν τέτοιου είδους  παραβάσεις . 

Για το λόγο αυτό αύριο θα συνεδριάσει το Δ.Σ του Ε.Κ.Ρ  για να καθορίσει τη στάση του και τις ενέργειες του από εδώ και στο εξής . 

     ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!! 

4.7.2023

                                                             ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ  

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                     ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

 

5.7.2023

Καρπαθιακά Νέα