Πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι Δήμου Καρπάθου που εργάστηκαν τις Κυριακές και τις αργίες;

Πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι Δήμου Καρπάθου που εργάστηκαν τις Κυριακές και τις αργίες;

Tην καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας καθώς και λειτουργίας τις Κυριακές και τις αργίες και καθορισμός πενθήμερης εβδομάδας εργασίας, από την Τρίτη μέχρι το Σάββατο για το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου αποφάσισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου. 

Η απόφαση ήρθε τον Σεπτέμβριο, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Καρπάθου που έχει κατατεθεί από την Άνοιξη 2022, ωστόσο δεν έχει αναδρομική ισχύ και είναι απορίας άξιο το τι θα γίνει με την καλοκαιρινή κυριακάτικη εργασία, όπως και τις αργίες, των εργαζόμενων του τμήματος περιβάλλοντος του Δήμου. Θα πάρουν ρεπό ή θα βρεθεί κάποια άλλη λύση, ώστε να μείνουν ικανοποιημένοι; ας μην ξεχνάμε ότι μοναδική ουσιαστική ικανοποίηση για έναν εργαζόμενο, που προσφέρει τον χρόνο του, είναι η αμοιβή του.

Επίσης, σε επικοινωνία που είχαμε με το τμήμα Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου, για το πρόσφατο θέμα που αφορά τον πλύσιμο των κάδων μας ανέφεραν ότι πρόκειται για τακτική που είναι επιβεβλημένη κα έχει ακολουθήσει ο Δήμος Καρπάθου το 2020. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κατατεθεί η τεχνική μελέτη του τμήματος που αφορά το πλύσιμο των κάδων. Μια μελέτη που ακολουθεί το οικονομοτεχνικό σχέδιο που είχε κατατεθεί όταν είχε προταθεί να δοθεί η αποκομιδή απορριμμάτων σε ιδιώτη για τρία χρόνια. Ένα σχέδιο που ωστόσο ναυάγησε. Μάλιστα όπως ανέφεραν στα Καρπαθιακά Νέα, στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η αναγκαιότητα της διαδικασίας και αναφέρθηκε η πίστωση των κωδικών και όχι το κόστος της μελέτης που ακόμη δεν έχει κατατεθεί! Μάλιστα από το τμήμα Περιβάλλοντος υπάρχει προβληματισμός, σχετικά με όσα ακούστηκαν για την αναγκαιότητα του πλυσίματος των κάδων κι όπως ανέφεραν, αν υπάρχει διαφωνία ή κάποια άλλη πρόταση, θα ήταν καλό να ακουστεί για να να την μάθει η κοινωνία της Καρπάθου.

25.9.2022

Καρπαθιακά Νέα