ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ της Ε.Ρ.Τ. 3 ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ την ΚΑΡΠΑΘΟ και εστίασε στο βορρά της ιδιαίτερης πατρίδας μας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ της Ε.Ρ.Τ. 3 ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ την ΚΑΡΠΑΘΟ και εστίασε στο βορρά της ιδιαίτερης πατρίδας μας

Τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στην Κάρπαθο εξαμελές κινηματογραφικό συνεργείο της εκπομπής «ΑΓΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» από το κανάλι της Ε.Ρ.Τ. 3. Πρόκειται για το οδοιπορικό δύο νέων στην άγρια φύση της χώρας, που ακολουθούν μονοπάτια μέσα στους Εθνικούς δρυμούς της Ελλάδος με σκοπό να συναντήσουν και να γνωρίσουν την άγρια πανίδα και τη χλωρίδα των περιοχών που εξερευνούν (ερπετά, πουλιά, θηλαστικά, έντομα και αμφίβια). Επιδιώκουν επίσης να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε σχέση με την εξαφάνιση σπάνιων ειδών.

Την κινηματογραφική ομάδα αποτελούσαν οι:

Ηλίας Στραχίνης (παρουσίαση, βιολόγος)

Γρηγόρης Τούλιας (παρουσίαση, τηλεοπτικός παραγωγός)

Κορίνα Καραγιάννη (έρευνα, βιολόγος)

Κοσμάς Πεσκελίδης (ήχος) καθώς και οι

Λευτέρης Παρασκευάς και Ηλίας Τούλιας.

Συντονιστής της παραμονής του τηλεοπτικού συνεργείου στην Κάρπαθο ήταν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Παιδείας και Δια βίου μάθησης Τάσος Μηλιός, ο οποίος και ζήτησε τη συνεργασία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου – Διαφανίου Καρπάθου (Σ.Τ.Ε.Ο.-Δ.Κ.) «ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ» στο τμήμα των γυρισμάτων, που αφορούσαν τον παραδοσιακό αγροτικό οικισμό της Αυλώνας. Στην πρόσκληση του Αντιδημάρχου ανταποκρίθηκε πρόθυμα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Μανώλης Ηλ. Λιορεΐσης ο οποίος και επιμελήθηκε τη διοργάνωση της παραμονής του συνεργείου  στο ιστορικό μετόχι της Ολύμπου.

Ενημέρωσε το συνεργείο για την ιστορική διαδρομή του σπουδαίου αυτού παραδοσιακού οικισμού του νησιού μας αναλύοντας του την ιστορία και το σημαίνοντα ρόλο του στην εγχώρια οικονομία τόσο προπολεμικά όσο και μεταπολεμικά …

Εξηγήθηκαν στους φιλοξενούμενους μας οι ιδιαιτερότητες των κτισμάτων του οικισμού με αναφορές στον χώρο κατοικίας της οικογένειας, στο χώρο διαμονής των ζώων, στη λειτουργία της άλωνας και του ασταχοτόπου κ.λπ.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας της αποστολής της Ε.Ρ.Τ. 3 παρατέθηκε στα μέλη της γεύμα στο Εστιαστόριο «ΑΥΛΩΝΑ», ιδιοκτησίας  Μιχαήλ Νικ. Λεντάκη, υπό την οργανωτική εποπτεία του Προέδρου του Σ.Τ.Ε.Ο.-Δ.Κ. Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση, το κόστος του οποίου ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τάσος Μηλιός στο πλαίσιο μιας άψογης συνεργασίας που έχει ήδη εδραιωθεί μεταξύ του Αντιδημάρχου και του Συνδέσμου μας.

Όπως γίνεται κατανοητό κεντρικός στόχος της όλης προσπάθειας είναι η ορθή προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας μας στο ελληνικό και όχι μόνο κοινό.

Από την πλευρά μας αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την Ε.Ρ.Τ. 3 και την εκπομπή «ΑΓΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» για το ενδιαφέρον που έδειξε για τον τόπο μας, ευελπιστώντας να υπάρξουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Αντιδήμαρχο Τάσο Μηλιό για την εμπιστοσύνη του και την ταβέρνα «ΑΥΛΩΝΑ» για τη θερμή φιλοξενία της.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΟΛΥΜΠΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ                             “ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ”

Photo 1 Ο Πρόεδρος του Σ.Τ.Ε.Ο.-Δ.Κ. «ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Μανώλης Ηλ. Λιορεΐσης με τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «ΑΥΛΩΝΑ» και τα μέλη του τηλεοπτικού Συνεργείου της Ε.Ρ.Τ. 3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλυμπος Καρπάθου, 18/02/2024

Αρ. Πρωτοκόλλου Εξ. 5/2024

Καρπαθιακά Νέα