Η Ευδοξία Εμμ. Σκάντζου, από το Cleveland Ohio, στέλνει τα πατριωτικά της αισθήματα

Η Ευδοξία Εμμ. Σκάντζου,  από το Cleveland Ohio, στέλνει τα πατριωτικά της αισθήματα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΕΜΜ. ΣΚΑΝΤΖΟΥ, ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΑ, 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

 

Cleveland Ohio, 10 Ιουνίου 2021

Η χτεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου, με την οποία εγκρίνεται η ονομασία της κεντρικής πλατείας του χωριού της καταγωγής μας, των Σπόων της Καρπάθου, σε συνδυασμό με την πρόθεση του Προέδρου της Κοινότητας Σπόων του Δήμου Καρπάθου κ. Βασίλη Μιχ. Πιπέρη για την απόδοση σ΄ αυτήν του ονόματος του αείμνηστου παππού μου, δασκάλου Γεωργίου Βασ. Χαλκιά, αγωνιστή της αντίστασης του Δωδεκανησιακού λαού κατά την ιταλική κατοχή, μας γεμίζει όλους περηφάνια.

Με την πράξη αυτή τιμάται ο πατριωτισμός και η εθνική αξιοπρέπεια όχι μόνο του δασκάλου του Χαλκιά, αλλά και όλων εκείνων των Δωδεκανησίων που στη διάρκεια των μαύρων χρόνων της ξένης κατοχής κράτησαν με τη στάση τους ψηλά το εθνικό φρόνιμα των συμπατριωτών μας. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πέρα από την τιμή, θα μείνει αθάνατο το όνομα του αγαπημένου μου παππού στη μνήμη όλων των Σποϊτών και των Καρπαθίων συμπατριωτών μας.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Γιάννη Θεμ. Νισύριο και όλα εκείνα τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου που ψήφισαν την απόφαση αυτή.

Ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλουμε στον άξιο Πρόεδρο της Κοινότητας Σπόων του Δήμου Καρπάθου κ. Βασίλη Μιχ. Πιπέρη για την ειλικρινή στάση του και τη συνέπειά του στην απόδοση ιστορικής δικαιοσύνης.

Όλοι μας, έστω και στη ξενητιά όπου βρισκόμαστε αισθανόμαστε μεγάλη την τιμή που μας γίνεται και ελπίζουμε να μπορέσουμε να παραβρεθούμε στην επίσημη τελετή της ονοματοδοσίας.

Με πατριωτικά αισθήματα

Εύη Σκάντζου – Χαλκιά.